След чутовен тв гаф: Фенове на ДБ гонят водач на листа, срам ги е от него

nikolai_tabakov2

Членове и фенове на „Демократична България” разпънаха на кръст водача на листата си в Кюстендил Николай Табаков, след като сгафи сериозно в тв ефира. Последва публичен линч в социалните мрежи, плюс призив съгрешилият да се оттегли от изборната битка.

При участието си в сутрешния блок на Би Ти Ви художникът най-невъзмутимо призна, че не е чел програмата на коалицията, която го издига. „Не, не съм чел тази програма”, призна творецът, като добави, че е прочел само това, което го интересува.

Най-остър бе Димитър Атанасов от „Демократична България“, който изрази опасения, че с днешното си признание, Табаков се е представил като „калинка”.

„Хора, тази сутрин Николай Табаков нанесе огромна щета на каузата ни. Да се явяваш в национален ефир и да не си чел програмата на коалицията, която те излъчва, е действие, с което трудно можем да убедим, че сме различни от „калинките“, срещу чието присъствие в политиката заставаме.

Нормалният ход би бил този човек просто да се оттегли – въпрос на почтеност е, след като не разбираш и дори не си си дал труда да прочетеш няколко страници, да не настояваш, че би бил ефективен политик.”, отсече разярен Атанасов.

Последваха още призиви Табаков да се откаже от политиката, защото няма място като водач на листа, след като показва некомпетентност и скандално непознаване на основния документ на политическата сила, която представлява.

„Мънкаше, говореше само бла-бла. Нищо. А накрая приказките за гражданските активисти бяха показно непознаване на материята – ако се намираш в политическа роля, няма как да имаш подобно поведение, написаха още десни симпатизанти.

„Не каза нищо смислено – бяха лозунги без никакво съдържание. Ясно пролича, че нищо не разбира от онова, с което се е заел. Всеки от нас е способен да говори за някаква област експертно, защото я познава. Табаков изобщо не демонстрира експертност и задълбочено познаване на каквото и да е. Много жалко!”, отчетоха и други от редиците на ДБ.

Повечето поддръжници на каузата за градската десница настояха, че е имало нужда от подготвени хора, а не от „такива, които показват колко са неуместни за даден пост, но все държат да се класират.”

Малцина все пак опитаха да защитят Табаков, като го обявиха за артистичен човек, който искрено е признал, че е чел само материята, която познава като творец. „Интелигентен, честен и свестен”, обяви поддръжник на кандидат-депутата.

Табаков е художник, музикант и галерист и води листата на ДБ от гражданската квота. Живее в Дупница, бил е общински съветник там за кратко. „Инициативен съм, имам сърце и характер да движа нещата напред“, представя се самият той.