Алексей Петров се закани да разкаже играта на Цветанов, ако се върне в ДАНС

алексей петров

За сериозно – сериозно е, но от гледна точка на анализаторите няма нищо изненадващо. „Шпионажът е втората най-стара професия, също толкова почтена, колкото първата“.

Това заяви Алексей Петров в ефира на Нова тв, една от най-известните фигури що се отнася до сектор „Сигурност“, предвид мегаделото „Октопод“, което след години перипетии приключи за Петров с присъда невинен.

Според Петров, България императивно е обект на засилен разузнавателен интерес от Руската федерация. По думите му, показаното от прокуратурата представлява класически шпионаж.

„Разбира се, тук имаме хепиенд“, каза бившата барета.

Алексей Петров посочи, че според него кадрите как се снима информация 4 часа с телефона е класика в жанра на шпионажа. Това е за предоставяне на някого, на когото не му се полага, смята той.

И добави, че такъв човек трябва да лежи много дълго време в затвора. При въпрос относно това дали Русия не разполага с политици в резерв, Петров се съгласи. Той обърна внимание на Цветан Цветанов, като напомни как заради Цветанов и „Октопод“ бил останал в „гражданска смърт“.

„Не трябва да ни интересуват Вашингтон и Москва, а хора като Цветанов и Румен Петков, които са заемали висши държавни длъжностни. И аз неслучайно задавам такива въпроси от време на време на г-н Цветанов“, коментира той появата си в Своге, където попита бившия вътрешен министър публично защо го е набедил в разпространение на наркотици.

Преди дни Петров посети сбирка на партията на Цветанов “Републиканци за България” в Своге.

По думите на Петров, Цветанов излъгал за него и попита за доходите му и как били легализирани през тъща му. Алексей Петров заговори и за документи, с които разполагал, и ако се върнел в ДАНС, щяло да се изясни.

Аз поставям въпроси на г-н Цветанов, защото става дума за професионализъм и ценностна система.

Смея да твърдя, че той спекулира с тези понятия. Когато той иска да управлява, трябва да каже какво е правил в предишното си битие, как се е появил в системата на МВР, аз смея да твърдя, че е случайно. Откъде са се появили доходите и как са изписани тези пари на тъща му, за да се сдобие с шест апартамента“, попита Алексей Петров.

„Ако реша някога да се върна в ДАНС, аз се надявам, че г-жа Алексова от НАП, която е правила ревизията на тези доходи, ще може да обясни по-подробно как са се появили те“, добави експертът по национална сигурност.

„Г-н Цветанов е злоупотребил със своето служебно положение, за да изрича лъжи. Дъщеря ми пита как биха се чувствали неговите дъщери, ако аз спекулирам по този начин“, попита той.