Премиерът Борисов със страхотна новина рано в петък, освободи достъпа до София (СНИМКИ)

бойко борисов

Днес се пуска движението и в тръбата за София на тунел “Витиня“. Тя е с нова облицовка, хидроизолация, отводнителна и дренажна система, асфалтова настилка, система за видеонаблюдение, пожароизвестяване, вентилация, светофарна уредба, осветление и система за светлинно водене, с които се осигуряват по-висока безопасност на пътуването.

Това написа рано тази сутрин в профила си във Фейсбук премиерът Бойко Борисов. Страхотната новина за шофьорите, които пътуват по магистрала “Хемус“, беше чакана от дълго време.

Тунелът е дълъг над 1 км, като той е в експлоатация от 1984 г, Бяха възникнали много сериозни проблеми по конструкцията, което наложи затварянето му за ремонт. За усилване на тунела и попълване на кухините между първичната облицовка и скалния масив е инжектиран специален бетонов разтвор през направени за целта 3000 отвора“, написа още премиерът за свършената работа в тунела.

В тунела ще има и аварийни връзки между двете тръби – две пешеходни и една шосейна. При авария връзките ще се ползват за евакуация на хора и автомобили, както и за достъп на линейки, пожарни и други специализирани автомобили“, изтъкна още Борисов.

ПИК