Сачева разби неподготвен социалист, ДПС официално покани ГЕРБ и БСП да управляват заедно

деница сачева

Остър предизборен дебат се разрази между ГЕРБ, ДПС и БСП по Нова тв. Представителят на ГЕРБ Деница Сачева премери сили с Димитър Данчев от БСП и Джейхан Ибрямов от ДПС и успя да аргументира решенията на управляващите в битката с коронавируса.

“Нашата визитка са нашите резултати, които сме постигнали в този мандат – 20% увеличение на БВП 40% увеличение на заплатите, 60% увеличение на пенсиите двойно увеличение на учителските заплати“, заяви кандидатът за депутат от ГЕРБ и министър на труда и социалната политика Деница Сачева.

„Правителството реагира своевременно на пандемията, като своевременно предприема и мерки за справяне със социално-икономическите проблеми. На този етап мисля, че сме намерили необходимия баланс“, каза още тя.

В дебата взеха участие още кандидат-депутатът от БСП Димитър Данчев и кандидатът на ДПС Джейхан Ибрямов.

„ГЕРБ не се справя и не е в състояние да направи необходимите структурни реформи. Само БСП е алтернатива на ГЕРБ с ясна програма по сектори“, каза Данчев и упрекна властта, че нямат предвидимост в действията, които предприемат.

„ДПС има една програма, която е наречена ускорено догонващо икономическо развитие. Каня и ГЕРБ, и БСП с техните програми да потърсим консенсуса, за да може най-накрая България да излезе от калта“, обърна се Ибрямов към колегите си.

„Искам да реагирам, че се говори за това, че няма предвидимост няма как да има предвидимост в една световна пандемия, където данните се променят непрекъснато. Нормално е да търсим мнението на участниците във всички процеси. Разбира се, че ще търсим мнението на кметове, на директори на училища, на лекари, на родители“, опонира Деница Сачева на подхвърлянията на Данчев.

Социалистът пак обясни, че иска предвидимост, но отказа да каже дали трябва да бъдат затворени моловете, училищата и ресторантите.

„Ако от това зависи здравето на българските граждани ще го направим и ние“, каза от своя страна Джейхан Ибрямов.

“Няма прехвърляне на отговорности, през цялото време ние търсим най-ниската възможна щета, пазейки здравето на хората. Пълното затваряне е временно решение. Търсим непрекъснато баланса“, отговори Сачева.

Тя припомни и някои твърдения от страна на опозицията, която в един момент твърдеше, че дори няма коронавирус.

„Използвали сме всички възможности за доставка на ваксини. Това са инсинуации“, отговори Сачева на въпрос на социалиста дали сме се отказали от ваксини в полза на друга държава.

„И 50 млн. ваксини да бяхме поръчали, след като в момента няма да има възможност за ритмични доставки, пак щяхме да имаме същия проблем. Факт е, че правителството използва всички ваксини, които получихме и запазихме втората доза за хората, които са получили първата, а не тръгнахме по популисткия път да ваксинираме наред и после за тези хора да няма втора доза“, каза още социалният министър.

„Всичко, което казаха колегите от БСП и ДПС, може да бъде оборено. Изобщо не е вярно, че на бизнеса са дадени само 300 млн. лв. Дадени са 2 млрд. лв“, каза тя по повод подмятания на двамата й опоненти, че бизнесът е получил едва 300 млн. лв. помощ.

„3000 фирми получиха парите си само с електронно заявление. При всички други имаше неизрядности и трябваше да се оправят тези документи“, уточни кандидатът-депутатът на ГЕРБ.

“На днешното заседание на Министерски съвет ще удължим мярката „60/40“, мярката „80/20“ и мярката „Запази ме“, разкри тя.

„Няма да се коалираме с „Демократична България“ и “Има такъв народ“ каза Ибрямов.

„Ние ще търсим коалиция на промяната и ще направим допитване до хората, обяви Димитър Данчев.

„Политически разговори за коалиции ще се правят след изборите“, отговори Деница Сачева на въпрос дали в ГЕРБ биха се коалирали с „Демократична България“ и „Има такъв народ“.


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ




Бюлетин


    Категории