Карадайъ плаши в Дългопол: Помнете как Бойко обикаляше с автомат, когато ви сменяха имената

мустафа карадайъ

По време на кампания всичко е позволено, решили са очевидно от ДПС.

Нещо повече, станали са нагли! Толкова нагли, че Мустафа Карадайъ много често взел да си позволява да прехвърля на Бойко Борисов вина за т.нар. „Възродителен процес“.

Споменът за принудителната смяна на имената и изселването на българските турци все още е дълбока рана в общността. Въпреки това през годините депесарите не са имали угризения да влизат в коалиции с БСП – преките наследници на БКП.

Карадайъ говори пред симпатизантите, че по време на протестите срещу „Възродителния процес“ Борисов е бил излязъл с автомат срещу тях.

„Насила някой се опитваше да ни отнеме идентичността и имената. Забраняваха религията ни с танкове и калашници. Бойко също разнасяше такъв“, вика председателят на ДПС, а публиката скандира след него в село Партизани, община Дългопол.

Действията на Бойко Борисов – все още млад пожарникар по времето на Възродителния процес, не са тема-табу за премиера. Той и преди е обяснявал, че по време на онези събития не е участвал в потушаване на протестите, а е бил командир на противопожарен батальон, изпратен на мястото на напрежението като резерв, в случай, че се запали реколтата.