Фандъкова разкри за затворено училище в София и проговори за новите мерки срещу COVID

Йорданка Фандъкова (1)

Следим ежедневно ситуацията с разпространението на коронавируса. В непрекъснат контакт сме със Столичната РЗИ. Разговарях и със здравния министър. Вероятно по-късно днес ще имаме среща при него с директорите на болниците. Болниците трябва да имат възможност да лекуват болните, които се нуждаят от хоспитализация.

Със заповед на директора на СРЗИ започва разкриването на допълнителни легла във всички болници в София. Разговарях тази сутрин с директорите на общинските болници и всички имат готовност да разкрият още легла. Към днешна дата не се налагат допълнителни мерки, но, ако се наложи няма да се поколебаем.

Това заяви кметът на София Йорданка Фандъкова.

Заболеваемостта в София се покачва плавно, макар че вече е твърде висока – над 500 на 100 000 души, което ни поставя трайно в лилавата зона. Ситуацията е тревожна. В зависимост от нейното развитие ще въвеждаме допълнителни мерки. На този етап смятам, че не се налага малките ученици и децата, които посещават детска градина, да си останат по домовете. Днес имаме 10 яслени и 24 групи от детски градини, които са под карантина и 2 затворени изцяло сгради в район „Овча купел“. Причината е най-вече заради заболели учители и персонал. Групите в столицата са общо над 1600. Затворено е и 100-о училише в район „Сердика“ заради заболяване на персонала, обясни Фандъкова.


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ




Бюлетин


    Категории