Само в 7DniSofia.bg

Ники Кънчев потъна в скръб: Много, боли!

df6d5a209f67e1a3dd33786cf470ab0d

Вестта за внезапната кончина на баскитариста на група „Тангра“ Косьо Марков обиколи мълниеносно медиите и социалните мрежи. Приятелите на музиканта още не могат да повярват, близките му са в шок.

Тв водещият Ники Кънчев написа покъртителни думи на страницата си във Фейсбук:

Много, много сериозен удар понасяме. Тази сутрин след усложнения от Ковид е починал Косьо Марков, един от създателите на легендата “Тангра“ заедно с Личо Стоунса и Сашо Петрунов. Приятел, съмишленик, другар, супер пич, музикант, басист, тънък познавач на живота. Косьо остави куп уникални записи като първата и втората „Тангра“, умело се разбираше с „композиторите“ и заради това се появи песни като „Нашият град“, „Богатство“, „Любовта без която не можем“. А най най най любимата ми е „Срещи“ от първия албум на „Тангра“. „Загледан в тези кръгове годишни, аз мисля си през всеки нов сезон Защо не могат срещите предишни да по един и същ закон“ идват. Да не говорим за „Ако имаш време“ изпята от Сашо Гривната, очакване от Вили Кавалджиев. А с втория албум на „Тангра“ през 1985 година с Дани, Стенли, Емо и Валери плюс текстовете на Сашо Петров направо възпитаха едно цяло поколение в тази страна. Възлитаха го на цвят, стил, класа и най-вече го възпитаҳа на Различното, Че може да пее по-различен начин, да се композира по различен начин, да изглеждаш по различен начин. Аз лично ги гледах като Извънземни. Едно от първите ми интервюта с Косьо беше някъде тогава 1982/83. Покани ме в тях на Пота Входът ме беше изрисуван целия в графити „Тангра“… Ауууу, много боли, много…. Сега ще се събере горе с Вили Кавалджиев, Чочо Владовски, Борис Карадимчев. Бог да го прости! Непрежалим е. Един от хората, които са ме направили това, което съм. Благодаря ти, Косьо!
И наистина защо не могат срещите предишни да идват пак и пак и да си говорим с часове, както сме го правили и преди, бате?

 

ПИК