Бойко им е проблем! Карадайъ: Иска ми 2000 лева, за да говоря на турски! Цонев: България е ДПС

7 Dni Sofia14.03.2021
Карадаиъ (3)

ДПС не е плюл никога и по никого толкова много, колкото председателят Мустафа Карадайъ с тази омразна реч към премиера и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов.

На площада в село Черник, община Дулово, той заяви: “Дойде Бойко, натрупа 20 милиарда дълг. Руши държава и държавност. Гази демокрация, гази Конституция, гази законите на страната и ние го търпим“.

Лидерът на ДПС сравни тоталитарния режим със сегашното управление.

„Ако по времето на Тодор Живков глобата за говорене на турски език беше 20 лв., сега по времето на Бойко е 2000 лв . Отиват в ЕП и гласуват Резолюция за защита на езиците, езиковото многообразие, идват в България – забраняват езиците“, каза пред хората Карадайъ.

Интересното е, че Карадайъ не каза нищо срещу „Да, България“. Там единият главатар на движението – Атанас Атанасов, е бил прокурор на БКП точно в кървавите времена на Възродителния процес в Разград.

На площада в с Листец, община Главиница, зам.-председателят на ДПС Йордан Цонев направи кратка равносметка на управлението на ДПС и заяви: „На България ѝ отива Движението за права и свободи да участва в управлението, не само да участва, но и да показва пътя, по който ще се развива България.“