Полковник изригна… от съжаление към Христо Иванов: Защо, ДеБъ, Бойко е „мафиот“!?

nikolai markov

Полагам огромни усилия да разбера Христо Иванов, когото наблюдавам не случайно, но някои неща все повече и повече ми се губят! А не би трябвало да е така.

Първата причина, заради която изследвам поведението на политическия субект „Демократична България“ е, че вътрешно съм убеден демократ – единствен и напълно автентичен екземпляр в републиката.

Но втората причина ме убива бавно и сигурно, защото все повече се убеждавам, че тайно и дълбоко си падам по изгубени в превода души. Вероятно, защото все изпитвам съжаление към слабите и по незнайни за мен причини ме привличат. Не, че на такива души им трябва моята помощ, защото по подразбиране те са толкова умни и красиви, че притежават цялото знание на дивашката ни планета Земя и могат всичко. Засега само във въображението си, но знае ли се нататък!

И понеже въпросите стават все повече от отговорите, моля, някой убеден и безспорен политически авторитет и убеден демократ, да ми каже следното:

Как да разбирам това, че двамата лидери на „Демократична България“ наричат открито Борисов „мафиот“ и поставят акцент върху кюлчетата със злато, измами с милиарди евро и невиждана корупция, а в същото време Меркел, ЕНП и ЕК дават ясен знак, че Борисов е тяхното прогресивно европейско и политическо лице в България?

Защото ако този въпрос няма разумен отговор, означава, че всички демократи в тази страна сме отново умрели кокошки и продължаваме да не разбираме, че главите ни се отсичат именно и само от Брюксел, по незнайно засега какви причини. А може би знайни!

И така.

Защо тежко корумпираният Борисов е легитимното политическо лице на Брюксел и очевидно фалшифицираните от него избори се признават за напълно законни?

От профила във Фейсбук на експерта по национална сигурност полк. Николай Марков