ПРИБИРАТ МИЛИОН: Слави, Манолова и ДеБъ взимат от данъците ни за предизборна кампания

Мая Манолова

Близо 1 млн. лева или точно 975 000 лева ще получат за реклама т.нар. „малки“ участници във вота на 4 април. Това става ясно от едно от последните решения на ЦИК.

За сравнение през 2017 г. на предишните парламентарни избори сумата на медийните пакети е бил малко над 520 000 лева, а на президентските през 2016-та – около 690 000 лева.

25 партии и коалиции и 1 инициативен комитет, който е издигнал независим e кандидат, ще имат право на медийни пакети за парламентарния вот на 4 април. Това са предимно формации, който и не получават партийна субсидия, но са регистрирали кандидатски листи във всички изборни райони.

Така 18 партии и 5 коалиции ще получат по 40 000 лева за отразяване в медиите и за агитация, колкото е максимума по закон.

Сред тях са „Републиканци за България” на Цветан Цветанов, АБВ на Румен Петков, Българско национално обединение – БНо, които Васил Божков ползва за участие в изборите, както и Има такъв народ“ на Слави Трифонов. Сред тези формации е и коалицията ,,Изправи се. Мутри вън“ на Мая Манолова и „Демократична България“ на Христо Иванов.