Мадлен Алгафари: Жените станаха войнстващи амазонки, а имат нужда от женственост!

мадлен алгафари

Мадлен Алгафари е известна българска психотерапевтка и писателка. Член е на Българската асоциация по психотерапия, на Европейската асоциация по психотелесна терапия, на Управителния съвет на Института за психотелесна терапия. Има богат опит като психотерапевт, а с книгите си дава безценни съвети за различни сфери на живота. Lupa.bg я потърси на 8 март, за да сподели кои са най-големите проблеми на българската жена и как да ги пребори.

,,Един от тях е, че има дефицит на женственост. Особено, ако говорим за моето поколение и по-големите от мен, ние бяхме бригадирки, с кирки, в онзи модел на възпитание, в който някои нюанси на женското липсваха. Не на майчинското, а на женското. На много жени им липсва точно тази аристократичната версия на женското- принцесата. На други им липсва хлапачката в тях, понякога са с десет ръце и времето за лудеене и забавление го няма. Всяка жена независимо на колко години е, има нужда да се почувства хлапачка понякога. Другото проявление, което убягва на някои жени е любовницата- тази, която се чувства добре в сексуалността си. Има много омъжкарени жени, войнстващи амазонки до карикатурност, които плащат цената на изгубената женственост с множество симптоми. Дълбоката ни природа протестира.“ – споделя Алгафари.

Мадлен Алгафари съветва всяка една жена да отделя време за себе си.

,,Дали ще си купи сама цвете, дали ще слуша любимата си музика, дали ще се къпе по-дълго време, защото й е приятно… това са съвсем прости неща, които не изискват кой знае какво време и пари. Отношение към себе си! За това отношение обаче, трябва тя самата да отвори пространство.“