От какво боледува Деси Радева?

desislava-radeva

Съвсем ненадейно преди две седмици първата дама Десислава Радева се разболя от коронавирус, макар в последната година да е намалила до минимум социалните си контакти.

От президентството уточниха, че съпругата на Румен Радев нямала сериозни оплаквания и усложнения, а карантината си прекарва сред лукса на правителствената вила „Калина“ в резиденция „Бояна“, Вип имотът разполага с обширен двор и пространство за разходки, персонал, охрана, а компания Радева винаги си има в лицето на домашните си любимци – куче от породата Лабрадор“ и прочутия котарак Чарли.

Очевидно ахилесовата пета на Ген. Деси е имунитетът. За втори път се случва тя да бъде покосена от коварен щам на вирус, откакто е под светлините на прожекторите. През октомври 2017 г. първата дама бе връхлетяна от жесток грип, който я прикова за леглото за няколко дни с висока температура, отпадналост и сериозни оплаквания. Наложи се Десислава да пропусне две светски събития, на които бе анонсирано, че ще присъства. Едното от тях бе ревю с прически, организирано от личния й коафьор Любен Николов, което трябваше да се състои под нейния патронаж. За Радева бе отделено специално вип сепаре с кетъринг и класни напитки, което през цялата вечер си остана празно, а по-късно се разбра, че тя е била изключително болна. Същият грип й отне възможността да изгледа от първите редове и концерта на една от любимите си певици – израелката Ясмин Леви.

51-годишната първа дама не се е жалвала публично за други свои здравословни проблеми, освен за тези, свързани със зрението й. Тя носеше очила със силен диоптър още в началото на мандата на своя съпруг, които през последните години не виждаме на лицето й. Покрай тях дори се разрази скандал, тъй като тя се появи с очила с тъмни стъкла на церемонията по встъпването в длъжност на Румен Радев, което бе изтълкувано като неуважително от специалистите по протокол. Впоследствие се оказа, че първата дама е била с диоптричните си очила, които били със затъмняващи се стъкла, които се сменяли в зависимост от светлината. Не след дълго тя престана да ги носи, а мнозина заподозряха, че се е подложила на модерна лазерна операция и е отстранила проблема със зрението си, но самата тя не е потвърдила, че е така.

Ген. Деси е споменавала и в едно от малкото си интервюта за нервния срив, който преживяла преди време заради прекалено много психологическо натоварване. Той се случил, когато работила като асистент на шефа на голяма фирма за производство на бира, и наложил напускането на Десислава и оттеглянето й от бизнеса за няколко години.

И бившите първи дами на България не успяха да скрият здравните си неволи от обществото. По време на първия мандат на президента Георги Първанов съпругата му Зорка се сблъска челно с коварна онкологична диагноза и се подложи на операция в Правителствена болница, като запази пълна дискретност и никога не се възползва от драматичната за нея и семейството й ситуация, за да си прави пиар и да буди съжаление у хората.

Тежка битка с рака на черния дроб преживя и Мария Желева – съпругата на покойния президент Желю Желев. Тя издъхна на 71-годишна възраст през 2013 г., не успявайки да надвие заболяването си.

Единствено „мандатът“ на Антонина Стоянова като първа дама не е съпътстван от никакви болести или поне медиите не са научили за тях.

ПИК


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ




Бюлетин


    Категории