Слави, защо не пита Гриша Ганчев за Радостин Василев!? А може и Лупи, и Любо Пенев…

7 Dni Sofia01.03.2021
47

Рибата е още в морето, но той вече слага тигана на котлона. Тази народна поговорка напълно се отнася за едно лице, което след дълги години лутане насам-натам, реши да влезе и в политиката, пише Novsport.com.

Става дума за юриста Радостин Василев, който вече се е самоназначил за министър на спорта, оплюва здраво сегашната власт, дава мнения от последна инстанция, заканва се…Докато в същото време не дава никаква смислена програма за развитието на спорта, не казва какво предлага.

За да видим дали има „хляб“ в този човек, решихме да се върнем в миналото и да проследим какви ги е вършил в последните 15-ина години. Това е горе-долу периодът, в който не е стъпвал в родния Плевен, но сега се пише голям патриот за града. Но за това ще стане дума по-нататък в статията.

Близки до Василев го свързват с Александър Томов – Лупи. Човекът, докарал до фалит Кремиковци и по-късно ЦСКА. Причината е прозаична – бащата на Василев е съпартиец на Лупи във вече потъналата в прахта на времето Евролевица.

Радостин Василев се появява в София преди около 15 години и влиза в ЦСКА като юрисконсулт заедно с Кирил Калинков. Двамата са били особено силни по времето на „Титан“, когато са успявали с доста ловки номера да лицензират отбора. Любимият им трик бил да оспорват споразуменията, които са подписали в съда. Така парите, които трябваше да бъдат плащани, минаваха към следващия лицензионен период.

В резултат на всичко това – в ЦСКА започнаха да се трупат задълженията на старото дружество, което в крайна сметка стигна до фалит на 9 септември 2016 година.

Някъде около 2016 година Радостин Василев стартира собствена практика, която е концентрирана само в спорта и се базира основно на спорове с БФС, където нормативните документи често са в доста объркано състояние.

За „успехите“ на юриста през последните години може да се съди по следните „блестящи“ резултати. Василев бе лидер в екипа на Любослав Пенев на конгреса на БФС, когато бившият нападател записа печален резултат 36 гласа срещу 463 за Борислав Михайлов. Поражението обаче не повлия на настроенията и конгресът набързо бе обявен за фалшив от мастития адвокат. Но не и от съда…

Изненадващо обаче Пенев скъса с Радостин Василев и остави на друг юрист да му води делата по легитимността, които също бяха загубени безславно на всички инстанции. След това, напиращият за властта в спортното министерство, за кратко работи и с Гриша Ганчев в новото ЦСКА, особено по регистрацията на клуба, но след това тихомълком бизнесменът привлече друга юридическа фирма. От тогава не иска и да чува за Василев.

Най-шумното дело, с което се занимава Василев бе за падането на санкциите срещу федерацията по щанги. Въпреки доказателствата в полза на България, делото в КАС бе загубено на половина и трябваше да се платят солидните 250 000 долара глоба, за да се върнат правата на българите. Тогава спортното министерство, което сега според Василев е некадърно, направи и невъзможното да се намерят парите, за да се спаси този спорт.

След това обяви, че ще отмени наказанието на спринтьора Георги Георгиев-Джопето, но това така и не се случи. Тоест и тук пълен провал…

Плевенчанинът работи още със сестри Стоеви по безумните им претенции към федерацията по бадминтон, с федерацията по плуване и други. Прави впечатление, че той се намърдва почти при всеки конфликт между спортисти и федерации.

За истинската същност на Радостин Василев говори и бившият областен координатор на партията на Слави Трифонов в Плевен – Иван Иванов. Той буквално взриви социалните мрежи и медиите с разкритията си за адвоката. Нека оставим написаното от този човек към Трифонов без коментар…. „Ще започна с това, което се случва в последните 4-6 месеца в оглавяваната от вас партия в родния ви Плевен:

1. Бях сменен от Вашата дясна ръка, Виктория Василева, а на мое място бе спуснат г-н Радостин Василев , което нямаше да е голяма драма, ако той беше поне някаква част от плевенската организация в последните 5 години или поне беше човек, който живее в Плевен? Уви! Този човек, както и 100% от хората, които той привлече в структурите на партията НЕ СА СИ МРЪДНАЛИ ПРЪСТА, нито за Референдума, нито за партията в нито един момент до нейната регистрация.

Най-нелогичното в цялата тази картинка е, че самият Областен координатор не живее в Плевен от над 15 години, което пък е в пълно противоречие с обещанията Ви за мажоритарност? Същият този г-н Василев, който вече се е обявил навсякъде за новия Министър на спорта с типичната за него „скромност“ се хвали из целия град, че с лични средства е наел и обзавел партийния офис. И в това нямаше да има нищо лошо, ако не бяха уверенията на хората около вас, че партията ще се издържа от членски внос и няма да зависи от поредните новозабогатели тарикати, които дават с ясната цел, че после ще взимат! Всъщност, няма ли нещо по-логично за плевенчани от това да имат Областен координатор, който живее в София и си идва в Плевен през уикенда, за да се среща с хората и да води партията към просперитет???

2. Партията Ви в Плевен е превзета от най- големите нагаждачи, продажници, гъзолизци, интриганти и двуличници в града, а най- наглите от тях са в най- близкото обкръжение на Вашият нов Областен координатор Радостин Василев и вече са си разпределили държавни постове в града! Бивши общински съветници, дилъри на гласове, преминали и изгонени от различни политически партии, намериха своя пристан под крилото на новия областен координатор.

3. Голяма част от истинските Доброволци, които дадоха всичко от себе си, за референдума и за партията напуснаха, защото също, като мен са омерзени и разочаровани от всичко, което се случи след появата на новото ръководство“