Супер-новина: Борисов иска „зелен“ коридор в Европа за преболедувалите, могат да пътуват навсякъде

бойко борисов
Бойко Борисов

Премиерът Бойко Борисов настоя за електронен паспорт или зелен електронен коридор за пътуване в рамките на Европейския съюз, „за да могат преболедувалите COVID-19, които вече имат антитела, да не правят PCR-и и да не попадат под карантина“.

„Трябва да облекчим хората, за да живеят нормалния си живот“, обясни Борисов от Панагюрище. Самият той се излекува от COVID-19 и досега не е дал заявки публично, че възнамерява да се ваксинира.

„Готов съм и самолети да изпращаме. Спорим сега дали в самолета щяла да бъде пазена (ваксината), така, както на тира. Така че да спазим всички правила, да спестим по два дни – това са 40 000 човека“, допълни той.

Той призова Европейската комисия твърдо и строго да спази условията при доставката на ваксините, за да „получим това, което сме инвестирали“. „Да напомним на тези големи световни компании, че ние инвестирахме, за да произведат ваксините. Не е честно някой от ЕС да даде повече пари и да им пращат повече ваксини“, категоричен е премиерът.

Той щял да постави въпроса на заседанието на Европейския съвет тази вечер и се надява комисията да действа по-строго, ако трябва да има и съд за неизпълнение на ангажиментите.

„Когато трябваше да даваме милионите, ние ги давахме точно по разписание, на минутата. А сега, когато трябва най-големите предприятия да си спазват договорите, се мотаят. По този начин поставят под риск ваксинационните ни планове. Щот ние смятаме, че договорът е свещено нещо. Спазваме го. Плащаме да всички видове ваксини. Имаме пълната организация, вчера минахме 20 000 ваксини“, заяви още Борисов.


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ




Бюлетин


    Категории