Ернестина Шинова влиза в листите на ВМРО за парламентарните избори

шинова

Актрисата Ернестина Шинова ще влезе в листите на ВМРО за следващите парламентарни избори. Това обяви председателят на ВМРО Красимир Каракачанов в централата на партията преди минути.

„Тя самата пожела да бъде на две последни места – 30-то място във Варна и 16-то в Шумен, с ясното съзнание, че именно в това съревнование се ражда истината“, обясни Каракачанов.

Шинова е съпруга на режисьорът Андрей Слабаков. Той самият пък бе избран за евродепутат от гражданската квота на ВМРО.

В листите на ВМРО ще влезе и експертът по външна политика и борба с тероризма Боян Чуков. Вчера той официално напусна БСП. Чуков ще бъде трети в листата за Стара Загора, където води депутатът от ВМРО Александър Сиди. Кандидат за депутат от партията ще е икомистът и доскорошен водещ на тематично предаване по Нова ТВ Кузман Илиев.

Кандидати за народни представители от ВМРО като гражданска квота ще са и съпредседателят на движение РОД Давид Александров, проф. Христо Смоленов, ген. Кирил Радев, ръководителят на ансамбъл „Българе“ Христо Димитров, пловдивският общински съветник от „Съюз за Пловдив“ Владимир Кисьов и юристът Димитър Чукарски.

Традиция във ВМРО е да каним в листите си хора, които са отстоявали патриотични каузи и имат правилно национално отговорно разбиране за бъдещето на България и българския народ, обясни Каракачанов. Той подчерта, че в листите били поканени хора със собствена визия, характер и най-вече отстояващи българските национални интереси.

„На изборите, които ще се проведат тази година, повече от 50% на местата в нашите листи са гражданска квота. Това означава 105 човека от цялата страна. Само в листите на трите столични района са 15. Сред тях са преподаватели, лекари, предприемачи, юристи, бивши военни, хора, свързани с националната сигурност. Осем от водачите са представители на гражданската квота“ , каза още Каракачанов.

„Вече близо 20 г. съм публична личност. Това, което съм го мислил, вече съм го написал, казал и всички са имали възможност да го видят. Счетам, че ВМРО е партия, която стои най-близо до моите убеждения и позициите, които защитавам. Затова благодаря и на ръководството, и на г-н Каракачанов, че ме поканиха да бъда в тяхната квота. Предизборната кампания ще позволи още веднъж на тези, които са в редиците на българските патриоти да обяснят на обществото за какво се борим и какво желаем“, мотивира влизането си в листите на ВМРО Боян Чуков. Той настоя, че никога не е спирал да се бори за интересите на българия. Според него не можело да бъдеш американофил, русофил или друг и да защитаваш интереса на България, защото те в някакъв момент влизали в конфликт.

Нееднократно съм изразявал своите граждански позиции и своето експертно становище по теми, които касаят цялото общество. Аз съм патриот и считам, че патриотизмът е най-големият щит срещу големите рискове, които предстоят глобално срещу нацията ни. Всички трябва да сме патриоти, всички партии трябва да са патриотични, но за някои формации това се превърна в срамна дума. За ВМРО не е. И даказателство има, ако се върнем назад в историята за едни 130 г.“, каза пък Кузман Илиев. Според него пред нас имало три риска. Първият бил културно.цивилизационен – от запад пристигала много тежка вълна на ляволиберален мултикултурализъм, политическа коректност и атака срещу основите на обществото – семейството. ВМРО пък била партията, която достойно се изправила срещу него и спряла Истанбулската конвенция.

„Друг сериозен риск, който виждам пред България е геополитическия. Изтокът и Западът се срещат много тежко и това противоборство се обостря – Русия и Китай от една страна, САЩ и Европа от друга. Така че правилното дефиниране на националния ни интерес и извеждането му пред партийните боричкания е много ключово. ВМРО с позицията, която зае по отношение на Северна Македония и некоректните, буквално изфабрикувани и изфалшифицирани в нашата история, също бяха много добре адресирани от партията. Аз също много се интересувам от история и се радвам, че има такъв политически субект в българския политически и обществен живот“, каза той. Илиев обясни, че можело да бъде полезен за разрешаването на последиците от кризата с коронавируса, защото виждал припокриване между неговите идеи и тези на ВМРО. Според него Зелената сделка щяла да има много тежки последици за България.

 

Румина Димитрова, 24 часа


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ




Бюлетин


    Категории