Мерки няма: Стотици глобени на коронакупони в София

парти

По информация на полицията в София над 400 са проверените заведения и над 330 са санкционираните клиенти заради нарушения на COVID-мерките през последните месеци. Това съобщават от bTV.

С тъмни стъкла, заключени врати и изгонени през тайни изходи клиенти – така собствениците нарушители опитват да се измъкнат от глобите. „От прозрачни, стъклата им станаха с плътни пердета. Фолио започнаха да си слагат с цел да прикриват партита и някакви празненства, които си провеждат вътре“, обясни пред камерата Добромир Брешков от СДВР.

Тържества в ресторанти на хотели пък са с пароли. „Там най-големият проблем, с който се сблъскваме – първо, че ни ограничават влизането. И когато по някакъв начин успеем да влезем, вписват клиентите на ресторанта като гости на хотела и ги затварят по стаите“, разказа още Брешков.

„При такива случаи не се спазва нито дистанция, нито се носят маски на купоните и заразяването става много лесно“, обясни от своя страна д-р Ина Балабанова от РЗИ-София.

Фирмите са регистрирани на чуждо име – обикновено на социално слаби хора. От РЗИ предупреждават още, че партитата сега са особено опасни и заради новите щамове на коронавируса, които вече са в съседна Гърция.