Дясната ръка на Илия Павлов: Изкара ме от болницата, за да давам пари на Слави Трифонов…

илия павлов

Мултигруп и Илия Павлов са водили разговори да финансират политическото движение „Гергьовден“ на Любен Дилов- син, което беше подкрепено и от Слави Трифонов и неговия екип. Това заяви в интервю за „Истории от прехода“ дясната ръка на Илия Павлов и бивш вицепрезидент на Мултигруп проф. Стоян Денчев.

По негови думи Илия Павлов е изпратил Слави Трифонов и Любен Дилов-син да говорят с него за отпускане на средства за „Гергьовден“, но до реално финансиране не се е стигнало.

„Слави Трифонов го познавам още като бях в Мултигруп. Бях в болница и с Любен Дилов ме изкараха оттам, защото Илия Павлов ги беше пратил да говорим да им дам някакви пари за създаване на партията „Гергьовден“. Тогава говорих с тях, а Мая Манолова имаше една приятелка Анелия, която я беше довела в УНИБИТ (след като Мая стана депутат) за това да й кажа няколко думи как да се държи. Иначе нямам постоянни връзки с тях – не ги познавам толкова добре. Струва ми се, че сега и двамата ще станат депутати (както сочат социологическите проучвания и анализи), но що се отнася до изпълнителната власт там нещата са по-сложни. При всички случаи ще минат през много трудни преговори. На мнение съм, че българско правителство ще има и колкото по-големи партии се съюзят, толкова по-добре, за да може да осигурят стабилитет на това правителство. В България поне на този етап не е възможна голяма коалиция, подобна на тази в Германия. Струва ми се, че на база на резултатите, които ще покажат ДПС също ще са част от управленската коалиция на България“, коментира бившият вицепрезидент на Мултигруп.

ЦЯЛОТО ИНТЕРВЮ – ВИЖТЕ ТУК