Само в 7DniSofia.bg

Червено Габрово настръхна: Корнелия им натресе софийската си тръпка за водач на листата

БСП Митинг Шествие Корнелия Нинова (16)

Водач на листата на БСП в Габрово ще е Крум Дончев. Депутатът и бивш автомобилен състезател, който иначе е софиянец обяви, че за него Габрово е град, в който има безкрайно много спомени и приятелства, град, в който винаги е посрещан изключително радушно и от сърце.

Градът, който роди и създаде моя корифей в автомобилния спорт, а именно легендарният Илия Чубриков! Той е човекът, който ме накара да мечтая за състезанието и за победата! Той е и винаги ще бъде недостижимата мечта за всички нас! Ето за тези габровци искам да се боря!“, написа в екстаз Дончев в профила си във Фейсбук.

Изявлението му обаче събуди няколко болезнени въпроса около обожанието на Дончев към Илия Чубриков, който издъхна в началото на декември на 85-годишна възраст обиден, че му беше отказан орден от президента Румен Радев, отбелзва сайтът „Трибюн“.

Чубриков наистина е най-голямата легенда в българския автомобилизъм, най-титулуваният български автомобилен пилот и едно от най великите имена в историята на българския спорт. Когато обаче от президентството отказаха да му присъди орден обаче нито БСП, нито Крум Дончев, казаха нещо в полза на легендата и не потърсиха обяснения за получения отказ, припомнят паметливи габровци.

„Това е поредният „Любимец 13 на Нинова, Предлагам някой журналист да се опита да го разходи из историята на партията от Бузлуджа, та до днес. Обещавам чудо невиждано. Две думи на кръст няма да каже, защото нищо не знае. Нинова е решила, че е социалист и по този случай водач на листа. Кой ще тръгне след такъв човек? От всякъде прозира колко е кух, неподготвен, с голямо самочувствие, но без покритие. Това, че добре вози не го прави годен за политик. Никой не го познава в района. В потрес сме, но какво от това?“, избухнаха габровските другари срещу кадруването на Корнелия Нинова, която реди в листите само послушници.

Те са категорични, че Дончев е истинска тръка на Нинова, каквото и да означава това!

„Нинова си вилнее в партията и кервана си върви. Резултатите ще са трагични, но тя е избрана за 4 години и не й пука. Целта е да се докопа до властта. Дали с ГЕРБ или ДПС няма никакво значение. Важно е да сбъдне болната си амбиция“, разкриват още социалистите край Янтра мокрите сънища на родената в мездренското село Крушовица приватизаторка.