Политолог с мрачна прогноза за Слави: Каже ли за коалиции преди изборите – фалирал е

Слави Трифонов

„Сега се правят доста заявки, че един няма да се коалира с друг при никакви положения, но след нощта на вота на 4 април, ситуацията ще е различна“. Това коментира пред БТВ политологът от Димитър Ганев от агенция „Тренд”.

„Политическият интерес винаги е водещ. През 2005 г. НДСВ трябваше да се представи като единствената алтернатива на ДПС и БСП, които вече преговаряха да управляват заедно. Партията на Царя се опита тогава да се представи като по-малкото зло. Същевременно СДС се беше разцепило на СДС и ДСБ. Управлението на Тройната коалиция изкара пълен мандат, България влезе в ЕС, имаше икономически ръст с 5-6% годишно, но то не можа да защити комуникационно своите успехи. Тогава дойде Бойко Борисов и се стигна и до катастрофалните резултати на БСП на изборите“, заяви политологът.

„През 2014 г. в „Реформаторския блок“ имаше две крила – едното искаше да се разграничи, а другото да си колаборира с властта. РБ се бореше за автентичното дясно пространство, в което се намести ГЕРБ. РБ направи предизборен трик. Преди вота се казваше как няма да се коалира с Бойко Борисов“, припомни Ганев.

„Ситуацията преди и след избори е различна. Преди вота има изключително напрежение. Обединените патриоти изкараха изненадващо добри резултати и разчитаха, че това, което преди е говорил Валери Симеонов за Бойко Борисов, ще се забрави. Това се прави навсякъде, но в Европа е по-деликатно. Веселин Марешки разполага с 70-80 хил. гласа, а Валери Симеонов – с 20 -30 хил. Те разчитат заедно да прехвърлят бариерата“, коментира политологът.

„Новите коалиции изглеждат много сложни. Не трябва да сме песимисти, че не може да се направи правителство. Слави Трифонов на всички избори казва, че е срещу всички. Ако каже, че би се коалирал с Борисов или с Нинова, това ще е неговият политически фалит и самоубийство. Тогава „Има такъв народ“ ще загуби 80%. Слушайте последните изказвания на Мустафа Карадайъ. Той повтаря, че ДПС има програма за ускорено развитие на страната. Т.е., те виждат, че съставянето правителството ще е трудно“, каза още Димитър Ганев.


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ




Бюлетин


    Категории