Синоптиците ни попариха с тази новина за времето днес

сняг София

Днес облачността бе предимно значителна. Това съобщи Евгения Егова, дежурен синоптик в Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ), цитирана от Фокус.

Нощта премина почти без валежи, в отделни райони, главно в Горнотракийската низина видимостта бе намалена.

Днес на места от северозапад на югоизток ще превали предимно слаб дъжд, в Северна България в сутрешните и вечерните часове дъждът ще се примесва и със сняг. Ще духа слаб вятър с източна компонента.

Минималните температури ще са предимно от минус 3° до 2°, а максималните ще са между 5° и 10°, в крайните северни райони и малко по-ниски.

Атмосферното налягане ще се понижи, но ще остане по-високо от средното за месеца.

Над Черноморието ще е предимно облачно. На отделни места, главно след обяд и вечерта, ще превали дъжд. Ще духа слаб вятър от югоизток. Максималните температури на въздуха ще са 4°-6°. Температурата на морската вода е 7°-9°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Над планините ще е предимно облачно и на места ще има слаби валежи от сняг, под около 1200 метра – от дъжд. През по-голямата част от деня ще духа умерен северозападен вятър, който вечерта в източните райони за кратко ще се ориентира от юг. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 3°, на 2000 метра – около минус 3°.

В неделя сутринта времето ще е предимно облачно, но вероятността за валежи е малка. След обяд облачността ще се разкъсва и намалява. Ще бъде почти тихо. Минималните температури ще са между минус 1° и 4°, а максималните – между 4° и 9°.

Новата седмица ще започне със слънчево време. Бързо ще се затопли. В понеделник ще е тихо и сутринта ще е по-студено, а на места в низините и котловините видимостта ще е намалена. Във вторник ще духа слаб запад-северозападен вятър.


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ




Бюлетин


    Категории