Социолог размаза Манолова: Тя не е алтернатива на модела, тя е негов продукт

Мая Манолова

„Ето – това са истински протести, блокади и барикади. Те раждат държавници като Иван Костов. Вашето пиене на бира по улиците сега, иманентно резултира в това, което имаме като Мая Манолова“. Това написа в късен пост във Фейсбук социологът доц. Стойчо Стойчев. Той е публикувал и няколко снимки под мнението си.

На тях се виждат тежко въоръжени полицаи, които охраняват Народното събрание от народната любов през януари 1997 г. На един от фотосите се виждат и жандармеристи, въоръжени с автомати.

Ето какво написа още Стойчо Стойчев, припомняйки коя е Мая Манолова, както и каква е целта на обитателя на „Дондуков“ 2, който вади призраците на отдавна отишлите си мутри от прашасалите соцбюра на президентството:

„Ето – това са истински протести, блокади и барикади. Те раждат държавници като Иван Костов.

Вашето пиене на бира по улиците сега, иманентно резултира в “това което имаме като Мая Манолова” – бивша даскалица, адвокатка, политичка, пуснала Ванко 1, предложила Пеевски, омбудсманка, кандидатка и пр. неща. Тя не е алтернатива на “модела”, тя е продукт на “модела”, “статуквото” и т.н. “#мутривън”-тъпизми.

Мутри няма. Те си заминаха отдавна, заедно с времето си. Апропо, тия дето им вадят призраците от прашасалите соц бюра на Дондуков, не могат и на малкия им пръст да стъпят. Ни по интелект, ни по потенциал, но най-важно – по морал.

Персонификацията на морализаторското мутрогонство е далеч по-неморална от историческия образец на холограмната реалност, в чиято опозиция се самопоставя“.