Нов сюжет вдясно: Ивайло Цветков-Нойзи повежда листа в партията на Петър Москов?

Петър Москов

Някогашният интелектуален гуру на десницата Ивайло Цветков-Нойзи се оказа сред най-търсените за партийните листи на този фронт.

След слуха, че някогашното лице на „Нова Република” на Радан Кънев ще оглави столична листа в партийните списъци на ГЕРБ, сега тръгна новината, че Нойзи вероятно ще даде рамо на близкия си приятел – ексминистър Петър Москов, който отдавна е персона нон грата в ДСБ.

Цветков щял да поведе партийния списък в столицата на дясноконсервативната КОД, която вече е регистрирана и ще се състезава на изборите.

Москов и Нойзи са стари другари, а в последната година-две са особено близки. Двамата неведнъж са пускали общи снимки в социалните мрежи – я от някоя веселба, я от някой шеговит бас и по всичко личи, че се разбират отлично.

Ивайло може да е имал планове да бъде издигнат от по-мощна организация – като ГЕРБ или ДБ, но Москов е настоятелен и успя да го склони, издадоха хора от техния кръг.

Дали това е 100 % истина, ще стане ясно съвсем скоро. Ако Нойзи наистина е в листите на КОД, то това вероятно отново ще предизвика остри реакции от страна на някогашното му пристанище ДСБ.

Само преди няколко дни, упорито се твърдеше, че Ивайло Цветков и Любен Дилов-син ще заемат първи позиции на избираеми места в листата на ГЕРБ, като така внесат колорит сред иначе познатите и сиви политически физиономии. Твърдеше се, че още преди месец Нойзи е получил предложението да оглави една от столичните листи – тази на 24-и МИР като представител от гражданската квота, а той се съгласил.

Ден-два след като медиите разпространиха новината за „проветряването” на листите на управляващата партия, Нойзи написа лаконично съобщение на профила си във фейсбук: „Не, не е вярно. Приятен ден.”, с което уж сложи край на спекулациите.