Социалдемократ попиля Нинова: Ще си остане приватизаторката на СДС

Станислав Владимиров и Корнелия Нинова
станислав владимиров, корнелия нинова

Социалдемократът Георги Анастасов направи скандални разкрития за коалиционните врътки на лидерката на БСП Корнелия Нинова и тайните й завери за елиминирането на знакови социалисти и стари партньори в политиката. Той разкри и сензационен запис на лидерката на червените, от който става ясно какви са отношенията й с Георги Гергов.

„Не само, че имаме общи корени с БСП, но тук става въпрос, че сме членове на ПЕС. Г-жа Нинова свика консултации, на които не ни покани. То е и обидно да присъстваме, тъй като имаше едно писмо, което е грубо и неуважително. Писмото беше подписано от отдел „Коалиционна политика“. Говорим за огромна липса на коалиционна култура“, негодува Анастасов.

„Вместо да направи една силна коалиция в ляво, както направихме по времето на Първанов, ние тогава подписахме тази коалиция, когато тя приватизираше. Каквото и да говорим, тя ще си остане приватизаторката на СДС“, отсече социалдемократът.

„Ние сме тези, които отказахме да попишем споразумението с нея. Абсурдно е наименованието на коалицията да е „БСП за България“. Ние да не сме за Франция или Китай. Това означава, че всичките други партии са някакви прислужни, а ние сме научени от д-р Дертлиев да не бъдем прислужна партия“, категоричен е той.

„Ние не сме скъсали с БСП, скъсали сме с Корнелия Нинова“, увери Анастасов.

„Тя скъса със Спас Панчев и земеделците, а те са втората сила в лявото пространство. Ние сме третата“, разкри социалдемократът и добави: „Тя не е лош ученик на Иван Костов. Иван Костов така разгроми СДС и дясното пространство. В момента прави същото като добър негов ученик – гони хората.“

По думите му Корнелия Нинова не знае какво е лява политика. „Георги Гергов, Краси Янков и Валери Жаблянов я направиха председател на БСП. Сега преследва и Кирчо Добрев“, продължи Георги Анастасов. Според него всички тези протести на социалисти срещу ръководството се отразяват зле на партията и скоро страната няма да има ляво управление.

„Да изгониш Георги Гергов е меко казано грозно, при положение че си казала, че той е най-големият партиец в партията. Това го казва, когато го изважда от Изпълнителното бюро на партията. Тогава отива в пловдивската организация и казва, че страшно съжалява за това, което е станало и е най-трудното решение, което е взела, защото той е един от най-големите партийци“, коментира социалдемократът и предостави запис на ПИК TV от въпросната среща на Нинова с местната партийна организация.

„Този човек е нечестен. Тя лъже избирателите. Няма как да вярваш на тази жена, която лъже, че е Гергов е най-големият партиец, а после го изключва“, обяви политикът.

„Какво обновява Корнелия Нинова? Сега ли се сети, че Гергов нарушава генералната линия? Защо не го изключи преди това? Защо не го изключи през 2018 г.“, попита той.

„Считам, че трябва да сложим началото на втората писта вляво, но не с Корнелия Нинова“, продължи Георги Анастасов.

„Михаил Миков водеше ясна лява политика. И той работеше поетапно за обновлението на партията. Да спечелят президентските избори и след това да рухнат по този начин, да обикалят студиата и да обясняват защо са закъснели“, възмути се социалдемократът по повод репликата на Крум Зарков за мъчене на дядовци.

„Силно се съмнявам, че дотам ще стигне наглостта на Нинова, за да влезе в едно експертно правителство“, добави той на въпрос дали БСП ще участва във властта след изборите.

„С БСП няма да разговаряме, но с другите партии в лявото пространство – да. Трябва да се направи втората писта в лявото пространство“, заключи Георги Анастасов.