Само в 7DniSofia.bg

Стойчо Младенов: Оставете Гриша Ганчев да направи ЦСКА шампион! Той е вълча порода

7 Dni Sofia16.02.2021
Гриша Ганчев-Пламен Марков

Легендата на ЦСКА Стойчо Младенов заяви, че Гриша Ганчев е най-добрият собственик на клуба в последните 10-12 години.

„Гриша Ганчев е най-добрият собственик на ЦСКА в последните 10-12 години. Би било пагубно за клуба, ако той си тръгне от „Българска армия“. В най-тежките времена за ЦСКА той беше единственият, който излезе и се бори една легенда да не изчезне от картата. Мнозина искаха да закрият нашия отбор, защото им е трън в очите. Но Ганчев не позволи това да се случи. Познавам го от времето, когато играех на „Червено знаме“, а той беше в борбата. Истинска вълча порода, която обича ЦСКА. Няма нищо по-добро от финансова стабилност в един клуб. Той я осигури на 100%“, сподели Младенов в интервю за „Труд“.

„През този сезон Ганчев направи шампионска селекция, която съм убеден, че ще стане шампион. Не е приятно да продадеш най-добрия си нападател в лицето на Али Соу и съм сигурен, че той също не го иска. Но финансовият феърплей във футбола изисква приходите ти да са повече от разходите. ЦСКА има потенциал да замести Соу. Ще ви дам пример с мой период на „Българска армия“. През 2015 година през зъби се съгласих да продадем Серджиу Буш на Шефилд Уензди, но тогава беше въпрос на оцеляване. Друг е въпросът, че фактори не позволиха това да се случи“, добави той.

„Аз не работя в ЦСКА, може и никога повече да не работя, но винаги ще съм фен на отбора. И като такъв казвам едно – Гриша Ганчев трябва да е собственик на клуба“, каза още Стойчо Младенов.