Я как се събраха! Финансов министър от ДПС се обедини с нови остриета на ГЕРБ

petar-chobanov-unss

Известни родни икономисти се събират в нов съвет, чиято цел е да се дават експертни становища, касаещи икономиката и кризата в нея.

За целта Институтът по икономика и политики към УНСС, начело с бившия финансов министър на ДПС доцент Петър Чобанов влиза в сътрудничество с новосъздадената мрежа “Съвет по икономически и публични политики” (СИПП). В него са докторантите по финанси, познати от медиите и спрягани за нови кандидат-депутати от ГЕРБ, Владимир Сиркаров и Кузман Илиев, както и икономистите Никола Филипов и Михаил Кръстев – също разпознаваеми коментатори по икономически и политически теми.

Работата на хората в новия съвет ще е да обявяват какви мерки са нужни да се извади икономиката ни от кризата, дали правилата, които парламентът поставя на бизнеса, са адекватни на новата реалност и създават ли необходимата рамка за развитие.

Най-важната тема на тези година ще е как да преодолеем бързо и успешно здравната, икономическата и социалната кризи. Кои са работещите мерки и решения от страна на бизнеса и държавата. Съветът по икономически и публични политики ще предоставя периодични доклади и бюлетини в разнообразни тематични области.

Тази инициатива цели и създаването на образователен хъб с иновативни възможности за специализация в областта на икономическата наука и финансите. Академичната дейност ще се преплита с работа с бизнеса и държавните институции, казаха от новия мозъчен тръст.