Волен: Защо Валери и Марешки не ме поканиха на сватбата им? Сега ГЕРБ ги държи за гушите

Волен Сидеров

Със скандал на входа на ЦИК Волен Сидеров отиде да регистрира партията си „Атака“ за предстоящите парламентарни избори.

Спорът възникна между него и служителите на НСО на входа, които не поискаха да допуснат медията му „Алфа Атака“ да заснеме подаването на документите в изборната комисия. След дълги разправии в сградата бе допуснат оператор на телевизията.

Два пъти повече от нужния брой подписи внасят представителите на партията, за да регистрират „Атака“ за изборите, каза Волен Сидеров на влизане. „Дано не ги отхвърлят, защото очаквам всякави мръсни номера“, каза още той и напомни позицията си, че съставът на ЦИК трябва да бъде сменен, защото е приел решение, което Върховният административен съд отхвърли. Така партията остава без представители в РИК, защото е изключена от „Обединени патриоти“, където бе заедно с НФСБ и ВМРО.

„Би трябвало ЦИК да се саморазтури, тъй като комисията е приела противозаконово решение. Ръководството на НС трябва да постанови това, също и президента с указ, но до момента съставът на ЦИК не се е променил“, каза Сидеров. Той подчерта, че внася в ЦИК подписите за регистрация, но с огромно недоверие към комисията.

Изборите ще бъдат фалшифицирани и подправени в интерес на ГЕРБ и ДПС, категоричен бе той. Според него място в парламента ще намерят само тези, които ГЕРБ посочи, като например „новия годеж между НФСБ и Марешки“. „Много беше нечестно от страна на моя бивш кум да не ме покани на сватбата. Аз го поканих на моята. Можеше да присъствам, нещо да им подаря. Но не ме покани. Сега пред ГЕРБ стои въпросът да подадат ли няколко процента, за да преминат бариерата „Валери и Марешки“ и да ги държат за гушите.