Само в 7DniSofia.bg

Странна победа класира Григор Димитров за осминафиналите на Australian Open

EuAjAm3XIAANRw6

Григор Димитров, се класира за 1/8-финалите на Australian Open 2021 след победа с 6:0, 1:0 над Пабло Буста! Заради мускулен проблем в корема, испанецът отказа да продължи срещата. Григор ще изчака победителя от двубоя между Доминик Тийм и Ник Кириос, за да разбере съперника си на следващия етап от турнира..

Григор премина безпроблемно испанския тенисист, след като буквално го надигра през първия сет от тази фаза на турнира, пише. Григор сервира умело, докато неговият опонент не успяваше да се справи с неговите удари, заради което бе пробит във всичките пъти, в които Димитров посрещаше сервиса на Буста. Самият испанец получи болки в коремната област в петия гейм, заради което „предаде“ гейма за българина. Гришо запази психика, въпреки намесата на медицинския щаб за испанеца, който бе викнат между двата сета, след което хасковлията проби за четвърти път своя опонент.

Това бе последният случай в срещата, в който Гришо проби Буста, след което последва отказване от испанеца заради контузия, за да може Димитров да продължи напред. Българинът чака в следващата фаза победителя измежду Доминик Тийм и Ник Кириос.