Легендата в метеорологията Минчо Празников разби прогнозите за кучия студ

Минчо Празников

„Много студен фронт идва от Западна Европа и ще достигне страната ни в петък. От тогава до края на седмицата температурите ще паднат значително, но няма да са чак с 20 градуса надолу, както прогнозират някои колеги.

Причината е, че в момента е много топло за сезона и ще усетим значителна разлика. Валежите няма да са много, но все пак ще ги има“, каза пенсионираният легендарен синоптик Минчо Празников, цитиран от Пловдив24.

 

Той направи прогнозата си навръх 83-ия си рожден ден. Легендарният метеоролог продължава да е на пулса на времето въпреки напредналата си възраст.

„Освен съпругата ми активната професионална дейност десетилетия наред това беше моят живот и любов. Но, както забелязвате, годините минават, а времето не спира да тече – това е законът на живота.

Често се случва, дори и да ви се стори смешно, да ми се мярват пред очите диаграми и прогнози. Вярно е, че бивш синоптик няма, но едно е да си активен, друго е да си само наблюдател“, казва Празников.

„Здравето е най-важно в тези времена. Надявам се коронавирусът да отмине и да заживеем, както преди.

Чувствам се неприятно заради COVID-19. Засега нямам оплаквания, но чувството е лошо.

Повече време стоя вкъщи и се надявам да не се срещам с вируса“, добави Празников, който кротко отпразнува в домашни условия личния си празник.