Майка на 10 деца обра заложна къща в Асеновград

бижутерия

Майка на 10 деца обра заложна къща в Асеновград, с което шокира града!

Жената се впуснала в изпълнение на плана за кражба. Седнала на стол и поискала да разгледа различни бижута. Дали ѝ черна табла с три редици пръстени. Крадлата използвала секунди, в които не я наблюдават и взела 3 златни пръстена. Единият подала на собственика, за да го претегли и оцени, уж да го купи. През това време мушнала плячката – останалите два пръстена на стойност близо 1500 лв., в малко портмоне и затворила ципа му. След това пожелала да разгледа още няколко пръстена, за да разсее продавача, като в крайна сметка се отказала от „покупката“ и си тръгнала.

Минути след като напуснала заложната къща, собственикът забелязал, че липсват двата пръстена. Прегледал записите от камерите и видял как многодетната майка краде златото. Веднага заключил обекта, качил се на колата си и я последвал. Забелязал на кръстовището на улиците „Цар Иван Асен II“  и „Княз Борис I“. Спрял и я попитал къде са пръстените, при което крадлата отрекла категорично да ги е взела, съобщава Марица.

В крайна сметка майката била задържана и изправена пред съда. Тя направила пълни самопризнания. Разказала, че има 10 деца, че е в безизходица. Магистратите ѝ дали присъда от 6 месеца лишаване от свобода, но условно – с три години изпитателен срок. Ще трябва да плати и разноските по делото.