Позорно е цигански барон да обикаля из кабинетите и да назначава директори преди Фандъкова

32

Най-много ме дразнят безхаберието и мърлявщината.

В политиката тези две неща освен дразнещи, са и опасни. Опасни за общественото здраве, опасни физически за хората.

Примери бол. Напоследък еманация за безхаберие и мърлявщина е политиката на Столична община към гробищните паркове. Допреди година беше точно обратното – виждаше се, че се правят стъпки (и то съвсем правилни) гробищните ни паркове да заприличат на нормални такива, да се въведе базов ред. Нещо обаче се счупи. Дали някой се намеси, дали скрити фактори сложиха прът в колелата, опасявайки се, че ще им секне далаверата….Вероятно и двете плюс още други неща.

За мен случаят с поругаването на гроба на великата Стоянка Мутафова вече преля чашата. Години наред паметници се чупят, трошат, бутат из софийските гробищни паркове. Вандализъм в чист вид с користна цел – след това опечалените да бъдат „обработвани“ да платят за възстановяването им на „любезния“ и случайно попаднал около гроба циганин.

Има десетки, ако не и стотици случаи на година на ужилени. Цялата работа се дирижира от няколко цигански клана в кв. „Бенковски“, „Орландовци“ и „Малешевци“. Те вече са се срастнали и с гробищната администрация. Стигнали са до там, че кадруват – назначават си хора в същата тази администрация, която трябва да следи за нередности.

А генерално цялата администрация е обърната в обслужващ персонал на един цигански бос, който съвсем открито ходи по стаите, казва кой ще е новият директор (още преди конкурса обявен от Фандъкова да е приключил) и казва кой ще бъде уволнен и кой назначен.

Тези сцени биха били гротескно-абсурдни, ако не бяха верни. И всичко това под благосклонния поглед на властта от „Московска“ 33, която пръста си не мърда напоследък, за да прекрати тези практики. Седим и блеем с надеждата да се разминат нещата.

Същият този цигански бос (свързана с него фирма) си направи и строеж в Централни софийски гробища – изби оградата и се направи вход и стълби, влизащи в гробищния парк. И това със знанието на директора и общинари.

Наситина явно сме като в кърджалийско време. Време, в което позволяват на циганите да се гаврят с паметта на умрелите и с мъката на живите. Време, в което вечният мир на покойниците е заместен от шума на банкнотите…


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ




Бюлетин


    Категории