Комунистическият дядо на столичния общинар Методи Лалов заселил първите цигани в Самоков

7 Dni Sofia09.02.2021
методи лалов

Някой някъде обяви преди време „Да, България“ за новото ДКМС, което един ден ще си стане истинско БКП.

Причината – партията е пълна с отломки на знатни коменистически родове.

7DniSofia.bg се натъкна на поредния такъв – Методи Лалов.

Вие знаехте ли, че дядото на столичния общински съветник е заселил първите цигани в Самоков по времето на своето кметуване? Е, вече знаете! И можете да предполагате правилно, че това прави и внукът му в столицата, толерира ромите.

Общинарят носи името на своя дядо – Методи Лалов. Той е печално известен с некадърното си управление на Самоков.  По време на кметуването му са построени две летни кина – в Самоков и Боровец. Общо в тях са показани… 0 филма.

Негова заслуга е и печално известното „Синьо око”, над горния мост на река Искър.

Там е издълбано изкуствено езеро, което трябвало да се пълни с вода от река Искър. Изграждането на един от най-трудните хидростроителни обекти, е възложено на… учениците от ПГ “Константин Фотинов“. В продължение на две лета, през 1964 г. и през 1965 г., по цял месец възпитаниците на гимназията, издокарани с дочени костюми и гумени галоши, бъркат и наливат бетон. След като през ръцете им преминават стотици тонове чакъл, пясък и цимент, „Синьото око“ бе завършено.

Само че, то така и не прогледна!

Още при първия опит да бъде напълнено с вода тя се просмува нанякъде и ни се чу – ни се видя. А задържалите се няколко плитки локви се затлачват и превръщат в жабурняк.

От тогава е известно като Методилаловото око.