Само в 7DniSofia.bg

Гочето Василев: Идва Видовден за ЦСКА! Титлата е на хоризонта

7 Dni Sofia05.02.2021
цска

Бившият старши треньор на ЦСКА – Георги Василев – сподели мнението си за ситуацията в ЦСКА. Ето какво каза той пред „Тема спорт“:

В период, когато няма официални мачове, напрежението се пренася върху трансферите и върху сензациите около отборите. ЦСКА беше на топа на любопитните сделки и осъществи две изходящи промени по състава, и то на титулярни състезатели. Валентин Антов пое в посока Болоня и може да се вярва, че ще докаже таланта си. На 20 години има достатъчно умения, понатрупа опит на международна ниво и дава поводи човек да вярва, че нещата при него ще продължат да се развиват – и като спортно-технически качества, и като характер.

За Юнус Санкаре няма причина да се съжалява след продажбата му в Панатинайкос. Още през първия полусезон треньорите се сблъскаха с тежкия му характер. В поведението му прозираха някои трески за дялане. Тук е въпрос на приемане на задачите, на треньорските решения, с които той още от началото показа, че невинаги е съгласен. Дисциплината му беше доста под желаното ниво. А и в интерес на цялата атмосфера и обстановка около отбора, това е правилно решение на ЦСКА. Освен това бе обявено, че ще получат и финансов приход за него. Така че няма за какво да се съжалява за Санкаре. Не смятам, че в негово лице ЦСКА губи ключов играч или пък някакъв професионалист, който може да е за пример с поведението си.

Трябва да се отчете и един неосъществен трансфер – оставането на Али Coy. Дано всичко, което се говореше и пишеше около него, не го е разконцентрирало или да му е отвлякло вниманието от основната цел пред ЦСКА – битката за шампионската титла. Важно е тези спекулации да не са го разсеяли в зимната подготовка, която е ключов период, и червените свършиха доста работа. Сега беше удобният и пo-спокоен момент, в който Акрапович може да действа във всяко едно направление – и откъм функционални изисквания, и като тактически насоки. Coy трябва да е съсредоточен върху представянето си на терена. Защото Видовден идва, както гласи поговорката. Каквото е направено в подготовката, ще проличи в мачовете.

Първият нов – Варела, поигра в контролата с Ботев Враца, но кой знае какви заключения или представа няма как да добие човек от изявите му в тази среща. Много се коментира едно друго име – Джорди Кайседо, който би бил интересно попълнение. ЦСКА се стяга сериозно и са налице всички основания да стане интересна битка за титлата. По отношение на други нови играчи, треньорът ще се придържа към девиза „Всеки е добре дошъл, но и с наличния материал ще се справим“. Радващо е, че Бруно така разсъждава и не живее с мисълта, че е нужно непременно да бъде взет някой.

Резултатите в контролите са съвсем в рамките на нормалното и очакваното. Да, трябва да се отчете, че през тази зима ЦСКА нямаше срещи с толкова класни противници, с каквито през миналите сезони. При Акрапович целта е да усъвършенства игровия стил, а това става срещу тимове, които позволяват да реализираш плана си. Срещу по-голям отбор става по-трудно, пък и при евентуален неуспех може да се получи частична несигурност в съблекалнята. Срещу Ботев Враца показаха обаче настроение, вложиха доста усилия, предложиха класни изпълнения при изграждането и завършването на атаката, головете паднаха след добри комбинации.

В отсъствието на Антов, до Матей и Занев ще влезе Пламен Гълъбов, който също понатрупа опит, мина през немалко отбори и е готов за този пост. Интересни са и крайните бранители, които също бяха изпробвани в проверките в триото централни защитници – като Турицов и Мазику. Така че варианти има и при наличния списък от играчи.