Абсурд: Принуждават детето на починала при пътен инцидент софиянка да плаща заема ѝ

Пари

Пореден абсурд след трагедия на пътя се разиграва в София. 9-годишно момиче е задължено да плаща кредит, който починалата му майка е изтеглила. 34-годишната Юлия Ангелова е починала миналото лято, след като е била пометена от две коли на пътя край Созопол.

В нощта на 26-и юли кола блъснал младата жена, а водачът е избягал без да окаже помощ. След това втора кола ударила младата софиянка. По-късно тя починала вследствие на получените травми.

След дълго разследване шофьорът, който първи блъска Юлия е установен. В момента обаче той не е в затвора заради липса на доказателства. Бившият съпруг на починалата пък разказва, че дъщеря ѝ постоянно мисли за нея и пита дали ще я заведат при виновника за смъртта ѝ.

Цветелин Цеков е категоричен, че иска справедливост. Иска и да разбере какво точно е се е случило. А докато това се случи, 9-годишното момиченце получава известие, че дължи още 27 000 лева на банкова институция. Парите са остатък от заема на майка му. Той обаче е застрахован, което означава, че ако кредитополучателят почине, компанията трябва да върне парите в пълен размер. Това обаче не е направено седем месеца след смъртта на Юлия.

Докато чака справедливост, 9-годишната дъщеря на блъснатата жена, получава известие за кредит с остатък от 27 000 лв. Дългът е застрахован, като при смърт, компанията трябва да погаси задължението в пълен размер. Вече седми месец това не се случва. Бившият съпруг на Юлия недоумява защо.

Бившият ѝ съпруг е говорил с представител на застрахователя, който заявил, че семейството ще бъде информирано или от тях, или от банката, когато има становище.  А от своя страна компанията изпратила искане за експертиза за това дали Юлия е била пияна от Окръжната прокуратура в Бургас. От там заявиха, че са изпратили кръвни проби за анализ във Военна болница в София и в лаборатория в морския град. Резултатите трябва да бъдат готови до месец.

А Цветелин Цеков е категоричен, че няма значение дали Юлия е била пияна или не, тъй като е вървяла пеша и в отреденото за това място. На това мнение е и адвокат Людмил Рангелов.

„Съдебната практика преодолява такава претенции, като изисква от застрахователя да докаже, че употребата на алкохол от пешеходката има някаква, дори и косвена причинно-следствена връзка с ПТП. Това няма как да го установи застрахователят. Според мен това е просто един мотив за забавяне“, смята юристът.

Застрахователят имал право да накара семейството първо да плати дължимото, а след това да възстанови сумата.

„За да плати застрахователят на това дете остатъка от кредита, първо то, чрез свой законен представител, трябва да погаси кредита при банката. Това предвижда законът”, добави адвокатът, цитиран от Lupa.bg.


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ




Бюлетин


    Категории