При 2 милиарда бюджет, Фандъкова се стиска да даде 10 млн. за „умни майки“! Язък, че е учителка

Йорданка Фандъкова (10)

ВМРО предложи в Столичния Общински свет да се приеме програма за насърчаване на образованата раждаемост. Да се стимулират финансово родителите, които преди да се сдобият с дете, са завършили своето образование.

Което ще е тежък удар по неграмотното население в столичните гета, преживяващо и покрай продукцията на „циганската фабрика за деца“. Приемане на предложението на ВМРО ще принуди ромската общност или да спре да ражда на 10 години, или да предприеме сериозни стъпки по своето ограмотяване, т.е. циганите да се завърнат в училище.

Странното е, че никой от администрацията на Йорданка Фандъкова още не е взел ОФИЦИАЛНО становище по въпроса. Нарочно натъртваме на официално, защото хората на Елен Герджиков взели на мрънкат в СОбС, че нямало пари в бюджета за такава „предизборна волност“.

Около 10 000 бебета се очаква да се родят тази година в София. Което ще е продължение на повишената раждаемост в града ни, каквато тенденция има от миналата година. Средно по 1 000 лева да даде общинат,а са 10 милиона.

10 милиона от общинския бюджет на София за 2021 година, който ще е близо 2 милиарда, не може да е „предизборна волност“!

Тези пари са задължителна стъпка, която ВМРО имаха силата да направят първи. И веднага са длъжни да ги последват и останалите, защото е грехота. Грехота е да твърдиш, че да отчупиш 0,6 процента от бюджета на града за стимулиране на раждане на „умни“ бебета е предизборна волност.

Предстои февруарското приемане на финансовата рамка за управление на града. След нея ще стане ясно всичко. И токувиж неприетата „предизборна волност“ доведе до изборно наказание.


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ




Бюлетин


    Категории