Радев вилнее като мутра с кортеж на НСО, избутват коли от пътя край черквата в Добърско

румен радев

Kортежът на Румен Радев за малко да изхвърли кола от пътя вчера по обед до село Добърско край Разлог, сигнализираха читатели на ПИК.

„Бяхме тръгнали с наши приятели от чужбина към прочутия храм в Добърско. Тъкмо разглеждахме района, когато наоколо изведнъж започнаха да хвърчят полицейски патрулки, улиците бяха заприщени, а движението блокирано във всички посоки.

Помислихме, че има някаква спецоперация или недай Боже терористична заплаха и затова побързахме да влезем в храма. Оттам обаче ни казаха, че има обедна почивка и е затворено. Направо не можахме да повярваме на ушите си, такова нещо за църква за пръв път чувам. Веднага след това обаче полицаи ни помолиха да се отстраним от входа и ни стана ясно какво се случва – дойде президентът.

Представяте ли си, че всичко това е било направено само заради него?! Да гонят хората, да затварят храм, който е и паметник на Юнеско и е пълно с туристи, заради един политик?! Това го няма никъде по света и ни хвана срам заради нашите приятели. Стояхме близо половин час да чакаме, но президентът си беше вътре и решихме да си тръгнем“, разказаха пред ПИК шокираните очевидци, според които куп туристи и богомолци са останали извън храма.

В крайна сметка обаче шокиращите им преживявания с Радев изобщо не свършили дотук. По пътя обратно към Банско навсякъде имало полицейски патрули, затворени кръстовища на пътищата за Велинград и Банско.

„Бяха направили отцепки минимум като за папата, а по кръстовищата имаше не по една, а по две патрулки. Най-лошото обаче ни се случа на тесния път, който е от разклона за Велинград до Добърско. Там ни застигна кортежът на Радев. 4 или 5 коли бяха и се движеха като мутренски ескорт. По този тесен планински път профучаха с поне 90 км. в час и избутваха всички коли от пътя си. Шофьорите се спасяваха в канавките, за да избегнат удара, но онези дори не си направиха труда да намалят. Едва овладяхме колите да не стане някоя беля“, потресени са очевидците от мутренското поведение на Радев и охраната му.

По думите им Радев е бил на неофициално и частно посещение, което бе потвърдено и от пресслужбата на президентството, заради което не е било обявено в графика му. Остава въпросът защо Радев си пътува на държавна издръжка из България в работно време, докато му тече огромната надница.