Сензация от Кърджали: „БСП ще издигне Илияна Йотова за президент срещу Румен Радев“

Илияна Йотова Румен Радев

ГЕРБ научили, че БСП на Корнелия Нинова се кани да номинира не Румен Радев, а настоящето му вице Илияна Йотова за президент тази есен. Бомбата хвърли шефката на парламента Цвета Караянчева в Кърджали, където разкритикува държавния глава, че не е почел жертвите на комунизма.

Според нея заявката на Румен Радев за втори мандат няма да повлияе на парламентарните избори през април, но ще ангажира ГЕРБ да излезе със силна своя кандидатура. Караянчева тълкува казаното от президента така:

„Тъй като тръгнаха слухове в пространството, че г-жа Йотова ще бъде номинирана от БСП за президент, мисля че той, по този начин иска да се застрахова и да получи подкрепата на БСП като обяви тази ранна своя заявка“.

Караянчева коментира и искането на държавния глава за промени в изборния закон:  „По много от темите, които застъпва президентът, много дълго е дабатирано и все още не може да се намери решение. Не може да се прави политика на инат“.

А по повод критиките на Радев спрямо кабинета, шефката на депутатите заяви, че Радев един път отишъл в НС за 4 години при това с цел да нахъса протести срещу изпълнителната власт и нищо повече.