Джамбазки хвърли бомбата в София: ВМРО преговаря с ГЕРБ за общо участие на изборите

Фандъкова Джамбазки

Водят се разговори с няколко политически формации за съвместно явяване на предстоящите парламентарни избори – сред тях е и ГЕРБ, съобщи пред БНР Ангел Джамбазки, заместник-председател на ВМРО и евродепутат и уточни, че решението предстои да се вземе.

„Разговорът ни с НФСБ е най-близък и най-важен, защото с тях сме работили добре и имаме добри резултати“.

Той посочи, че разговори се водят и с формацията на Петър Москов КОД.

Джамбазки коментира, че винаги преди избори се говори за съмнения за манипулации на вота и винаги след изборите това е оправдание за загубилите. Според него много неща могат да се направят по отношение на прозрачността на вота:

„Предлагали сме много пъти да се направи професионална изборна администрация, но това не се прави. Другото, което трябва да се направи, са преброителни центрове, в които да се броят публично бюлетините, да се отчитат и да остават там“.

„Протестът на „Атака“ е буря в чаша вода“, каза Джамбазки във връзка с днешния протест на „Атака“ заради заличаването им от „Обединени патриоти“. Решението беше прието от ЦИК след заявление от Красимир Каракачанов.

По думите на Джамбазки не е имало как да попитат „Атака“ преди да предприемат тази промяна, тъй като не са могли да ги открият.

„Те търсят някакво внимание и искат нещо – действията на лидера им  е като по учебник“, коментира зам.-председателят на ВМРО.