Водачите на листи на БСП: ченге, 85-годишен комунист и един, дето спести 50 млн. на Домусчиев

БСП Митинг Шествие Корнелия Нинова (10)

Фалшивото обновление на БСП, което лидерката Корнелия Нинова симулира откакто е оглавила столетницата, продължава с пълна пара и при реденето на листите, пише Агенция ПИК.

В листите се вижда, че шефката на червените изобщо не лансира млади лица.

Вече е известно, че 76-годишният бивш шеф на разузнаването и сегашен член на Изпълнителното бюро на БСП Бриго Аспарухов ще води листата на столетницата в Перник. Преди дни той е настоявал пред Нинова да изключи червения кмет на града Станислав Владимиров от партията заради решението му да уеднакви цените на боклука за обикновените хора в града и баровците в околностите, които плащат заначително по-малко.

Роденият през далечната 1936 г. бивш земеделски министър и съветник на президента Георги Първанов – Кръстьо Трендафилов, повежда червената листа във Видин. А сегашният депутат и първа шпага на Нинова – 66-годишният Таско Ерменков е пратен да оглави листата на БСП във Разград.

С три години по-големият 69-годишен Петър Кънев, който се явява нещо като Вечната Амбър на БСП, пък отново ще води червената листа в Бургас. Него не го ловят променените уставни положения на социалистите да бъдат депутати само два мандата, тъй като той е от гражданската квота.

Като такъв от близо десетилетие оглавява икономическата комисия в парламента и работи в топли възки с управляващите. Веднъж дори сътвори чутовен скандал около прокараното от тях решение да се опростят дълговете на приватизаторите по сделките, заради което се породи подозрението, че то се приема единствено в полза на Кирил Домусчиев и дължимите от него 52 милиона лева от приватизацията на Български морски флот, пише ПИК.

Петър Кънев има и печатница, която щедро обслужва БСП. А освен това печата и бандероли.

68-годишният Асен Гагаузов, който има стабилен министерски стаж при Сергей Станишев, както и депутатски, повежда листата на БСП в Сливен, където преди години беше и кмет.

В сравнение с всички тези водачи на червени листи, първият кандидат-депутат, избран от Нинова за Стара Загора – Георги Гьоков, направо е в невръстен, защото е едва на 61 години.