Розов фашизъм е училата майка да получава от общината детски, колкото неграмотна циганка

9

Една година програмата за подпомагане на образованата, грамотната раждаемост за Столична община отлежаваше.

Внесохме я от групата на патриотите в Столичния общински съвет с ясното убеждение, че общината трябва да води активна политика за насърчаване на раждаемостта  и отговорното родителство.

Няма значение какви средства ще са необходими. Това е финансова помощ за децата. В столицата всяка година се раждат около 13 000 бебета и аз мисля, че общината може да си позволи да подкрепи финансово тези семейства.

Питат ме – не е ли дискриминация предложението размерът на помощта да зависи от степента на образованието?

Не, не е дискриминация. Показва уважението на обществото, към хората, които са положили усилия да израстнат, за да му бъдат полезни. Когато си учил повече, инвестирал си в знания, трябва да получиш уважение от обществото.

Не приемам подхода, в който малограмотния или неграмотният е на една нога с хора, завършили висше образование. С хората, завършили средно образование. Въобще с училите хора.

Протестирам срещу лигаво-либералния подход да се обяснява, че циганинът в гетото е толкова полезен за обществото, колкото учителят, инженерът, полицаят, медикът. Въведохме уродлив и гнусен модел на фалшива уравновиловка. Това създаде явлението „фабрика за деца“ в гетата. Стимулира неграмотни и полуграмотни заселници в гетата да раждат и „отлеждат“ деца в риск.

Грамотната раждаемост трябва да се стимулира, на работещите хора трябва да се помага при отглеждането на децата. Обществото не може да продължава да бъде лицемерно по тази тема.

За мен е важно програмата за образованата раждаемост в София да бъде приета. Така ще се даде ясен знак, че най-голямата община в България, столицата на държавата ни, се интересува от грамотните, образованите родители.

Противното би означавало съгласие с модела да се наливат пари само в самотни майки циганки, които дори не си знаят имената на всички деца…


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ




Бюлетин


    Категории