ДеБъ, БСП и Борис Бонев блокираха ремонта на стадион „Септември“! Готвят същото и за „Армията“

борис бонев

„Опозицията в СОС блокира възстановяването на стадион „Септември“ от Министерството на младежта и спорта“. Това съобщи кметът по култура и образование в Столичната община Тодор Чобанов на страницата си във Фейсбук.

„Тъжен финал на усилията за този знаков обект при условие, че отделните комисии гласуваха „За“. Явно наближаващите парламентарни избори ще са повод за безпринципно противопоставяне дори по такива безспорно консенсусни теми като спортната инфраструктура. Жалко!“, заключи той.

Разочарованието си от гласуването на БСП и на Борис Бонев от „Спаси София“ изрази и Стефан Марков от квотата на ГЕРБ-СДС в СОС.

„Обещаното, не е като даденото! Кога са искрени политическите сили?

Когато обещават на избори или когато трябва да изпълняват обещанията? Интересна е работата в Столичен общински съвет. Особено, когато имаме точка, в която Министерство на младежта и спорта иска да придобие терен, за да започне действия за възстановяването на стадион Септември, заедно с цял спортен комплекс към него. На комисия присъстват Министър, Заместник министър и служители на министерството, които отговарят на поставените въпроси“, пише Марков на страницата си.

„На комисия 1: Точката е подкрепена с мнозинство.

На комисия 2: Има разколебаване с уговорка, че ако видят още документи ще има подкрепа за точката.

На заседание на СОС: #БСП и #ДБ не подкрепят точката с различни аргументи.

Резултат: Стадион Септември ще си остане какъвто е.

Извод: Жалко, че политическите амбиции и наближаващите избори размиват трезвата преценка и активират политическия инстинкт в някои политици да не подкрепят нищо, без значение дали решението е добро за гражданите и спортната инфраструктура на София!“  

Двете партии, провалили възстановяването на славното спортно съоръжение са много надъхани от „успеха“ си. Особено Демократична България и Борис Бонев. Те се заканват да направят същото в Общинския съвет и с решението за ремонт на стадион „Българска армия“.

 

Фейсбук Стефан Марков