Само в 7DniSofia.bg

Калин Вельов подпали парламента: БКП и ДПС са вредни! Карадайъ скочи ужилен: А ПКП!?

калин вельов

Професионална забележка на депутата Калин Вельов, че скандирането на абревиатурите БСП и ДПС в зала е вредно за здравето, създаде смут в пленарна зала при дебата за промените в Закона за извънредното положение, който трябва да съобрази вота на 4 април с противоепидемичните мерки.

Народният представител от ГЕРБ Калин Вельов посочи, че на концерт в зала пред микрофоните има мрежичка, която връща въздушна маса и слюнка при скандиране на думи с буквата „П“. Така депутатът музикант направи обоснованото предположение, че скандирането на абревиатурите на двете големи партии от опозицията БСП и ДПС ще е вредна за здравето на участниците в предизборните срещи.

Калин Вельов подчерта, че прави изказването си за „разведряване на обстановката“, но не така приеха думите му от ДПС и БСП.

Председателят на ДПС Мустафа Карадайъ попита риторично от трибуната дали това предупреждение се отнася и за абревиатурата „ПКП“, свързана с уличаващите записи, които прокуратурата отрече да имат отношение към българския министър-председател, но пряко касаещи авторитета на  председателката на парламента Цвета Караянчева.

Самата Цвета Караянчева отбеляза, че изказването нарушава добрия тон в зала.

Юристът от БСП Крум Зарков коментира, от своя страна, че артистизмът е интересен, но не решава проблемите на хората.