Семейството на Мангъров вдигна ръце от него! Честит „идиот“ на АБВ

7 Dni Sofia27.01.2021
атанас мангъров

Смъмряне от семейството са първите реакции, които получил доц. Атанас Мангъров, след като по-рано днес стана ясно, че той е сред номинарите за депутати от партията АБВ. Това разказа пред „24 часа“ самият Мангъров.

„Много ми се карат от семейството, но нищо ще го преживеят. Карат ми се, защото смятат, че политиката е мръсна работа“, казва началникът на COVID отделението в Инфекциозна болница в София, където съмнителният лекар бе назначен с личната протекция на Бойко Борисов.

Само преди месец доц. Мангъров заяви пред „24 часа“, че няма никакво намерение да се кандидатира за депутат от АБВ, каквито бяха очакванията, защото по-рано през годината бе на обиколки из страната заедно с председателя на партията Румен Петков. Днес сутринта обаче си сменил мнението. От ръководството на АБВ му се обадили с покана да влезе в листите им и той се съгласил.

„Както казваше нашият, старият професор Киров: „Само идиотът не си променя мението“, казва инфекционистът. Мотивацията да си промени мнението идва от настоящата здравна обстановка. Все още не се възприема като политическо лице и няма да става член на партията. Не знае в кой изборен район е номинацията му и не е наясно дали е водач на листата.

Мнението за политиката на Мангъров обаче подчертава какъв идиот е той в медицината. Защото въпреки множеството жертви, въпреки потресаващия брой заразени, въпреки упорития грип, отказал да изчезне през лятото, доцентът така и отказа да си промени мнението. А нали както сам казва, единствено идиотите не си променят мнението.