Пиеш си виенското кафе с френски кроасан, а ти сервират първо МаяМа, после и съветска власт

58

Един от лидерите на Демократична България изтърси по БНТ, че за последната една година нямал забележки към президента Радев по повод отношението му към изпълнителната власт.

Учудващо изказване за представител на „психодясното“ крило, което ляга и става ката ден с темата за русофилството, руски зависимости и прочие идейщини.

Изведнъж Румен Радев, асоцииран съвсем ясно с русофилско настроената част от обществото, се превърна в симпатичен образ на громителите на „руските зависимости“? На какво ли се дължи този обрат?

Имал негативно отношение към изпълнителната власт – ами те и АБВ, и Възраждане, и БСП, и Мая Манолова го имат. Има ли ген. Атанасов забележки към тях или и те са му вече симпатични?

Способни ли са от „градската десница“ в името на свалянето на сегашното управление да качат на минстър-председателския пост някой като Орешарски? Въобще тежко биполярно поведение.

Едва ли самият Радев е станал особено симпатичен на ген. Атанасов или на свиващия се електорат на ДСБ и Демократична България. Съвсем не. Но в залепването си до опозиционната фигура на президента, модерната „градска десница“ търси опозиционна легитимация (все пак само преди 4 години същите те управляваха с Борисов и ГЕРБ), търси ииндулгенция за участието си в летните протести редом с левите и крайно левите и президентът е добро оправдание.

Възможно е и позицията на ген. Атанасов да е опит за отпочване на някакъв политически разговор за бъдещо участие на ДСБ и Демократична България в едно уж „експертно правителство“, което ще се крепи от левите в следващия Парламент плюс ДПС.

Очевидно „Демократична България“ търси място в следващото управление на всяка цена. Дори и през задния вход. Дори в схемата на скрито управление с благословията на Президента и участието на БСП и ДПС. Т.е. някогашната градска десница се влива в националната левица!

Въпросът е ще приемат ли тази политическа хамелеонщина избирателите на ДСБ и „Да, България“? Ще преглътнат ли втори път обидата да ги карат да гласуват за бъдещ отечественофронтовски съюз със социалисти, комунисти и отломки на репресивни служби, да подкрепят нов вариант на старата „съветска власт“.

Просто не мога да си представя как десните буржоа от „Да, България“, дето си пият на паветата виенското кафе с френския кроасан, ще приемат унижението след подкрепата за кюстендилската натрапница Мая Манолова, сега да им искат такава за нова „съветска власт“!?

Ще ги карат да забравят, че същата тази „съветска власт“ навремето или изби бабите и дядовците им, или ги заточи в Белене!?

Тежък казус, морален казус!

За гласуващите. Не за готвещите се да управляват, защото те са деца на „съветската власт“ – майката на Христо Иванов е аленочервена като таткото на Иво Мирчев или дядото на Методи Лалов.