Кукловодите готвят Отечествен фронт да вземе властта, Слави ще го подкрепи… с отвращение

54

В добрия стар комунистически стил, БСП се готви да открадне властта, чрез поредния си Отечествен Фронт, в който после да изяде всички.

От местните избори през 2019г.  има ясен и категоричен сговор между Българската социалистическа партия и Демократична България. Не ги слушайте как от време на време се хапят уж публично – като за паметник на Съветската армия например. А и не бива да се забравя друго – родовото котило на ДеБъ по нищо не се различава от това на БСП! Всъщност то е едно.

Отдавна е формиран нов ОФ, чиято цел е да се подели властта след априлските избори. След тях на един нов Априлски пленум ще ни сервират Отечествен фронт на партии, които нямат обща идеология, нямат общи програми, нямат общи интереси, но имат общи Кукловоди.

Още есента на 2019г. при изборите за районни кметове в София, БСП и Демократична България си преливаха гласове на балотажа – без тази комбинация нямаше да имат и 1/3 от районните си кметове в момента. Колкото и гузно да отричат тази политически срамна колаборация – тя е факт.

Сработилият преди година в София порочен модел на безпринципно съдружие, сега ги амбицира да го тестват и на държавно ниво.

Провокиран съм от изказването на ген Атанасов от Демократична България в студиото на БТВ, който каза, че уж можело да управлява и с подкрепа на БСП. Или се изпусна неподготвен, или по-скоро го направи нарочно, за да подготви почвата. По-скоро второто, защото един генерал никога не говори просто ей така. А тестът е добър за тестващите – на сговора с комунистите се противопоставят само странични наблюдатели, „жълтопаветниците“ са мълчаливо „ЗА“.

Като безкрайно правоверната социалистка Корнелия Нинова. Тя не реагира въобще на това изказване. Подмина го тихомълком. Един вид и тя го подкрепи го с мълчанието си. Което може да се тълкува като признание за тайно договаряна взаимна подкрепа с Христо Иванов и Атанас Атанасов в следващия Парламент.

БСП се захвана да разришява ОФ и със Слави Трифонов. Той пък се дръпна като ужилен, с което разсърди Нинова. Засега. Очакваме в името на рутенето на сегашния модел и Мая Манолова да бъде преглътната от ОФ (ако въобще влезе)… И въобще всеки, който може да легитимира „Националното обединение“, както видяхме от сбирката на Нинова със сдружения и партий с по 18 члена.

Очевидно е в ход подготовка за кабинет Орешарски – 2. Разбира се, той ще бъде маскиран като „експертен“. Съвсем случайно това е стара идея на ДПС, партия, която някога добре работеше с Мая Манолова, а сега учудващо сполучливо намери в Христо Иванов нова партия, която да събуди ДПС-електората.

Новият „Орешарски“ ще бъде подкрепен с възсериозни физиономии, ще ни баламосват, че се прави в името на националното спасение, зад него ще остане и ОФ, в целия си комунистически блясък…

Ето този кабинет и лигите по властта диктуват близостта между традиционната левица и новата градска, олевяла до полуда десница.

А Слави? Слави ще даде някой глас, макар и с голямо отвращение…