ДПС на практика свали Радев от власт: Край! Той е невиждан провал като обединител

7 Dni Sofia25.01.2021
Честване на 3 ти март 2018 София Карадайъ (16)

Лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ отправи задочно остри критики срещу президента Румен Радев. По думите му държавният глава не е успял да изпълни мисията си на обединител на нацията, а ДПС му е гласувала доверие при издигането му през 2016 г. именно с тази цел.

На въпрос дали Движението съжалява за тогавашния си ход председателят отговаря: „Не, защото тогава също беше време за промяна. Цялата арогантност на управляващите създаде тази енергия на промяната. Това изигра положителна роля за намирането на баланс между отделните власти, за коректив на управляващите“.

В интервю за „Труд“ Карадайъ обяснява, че през 2016 г. отново е имало необходимост от намирането на истински обединител на нацията, а такава е и ролята на президента по презумпция.

„Това, че г-н Радев не успя да изпълни тази мисия на обединител, е проблем и на българската политика и институционалност. Проблем, който ако не се реши, ще засили кризата на държавността“, коментира лидерът на ДПС, но отказва да отговаря на твърденията на държавния глава, че има намеса във вътрешната политика от съседна Турция заради отправеното приветствие към ДПС на Националната конференция от Реджеп Ердоган.

„Твърдения на г-н Радев няма да коментирам. ДПС има биография и път. Ние разчитаме на съзидателната енергия на нашите членове и симпатизанти, ние сме партията на заедността, толерантността и диалога“, казва още Карадайъ.


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ




Бюлетин


    Категории