И общинарчето Борис Бонев със своя Мата Хари! При това от bTV

7 Dni Sofia25.01.2021
борис бонев

Българската политика заживя в период „Мата Хари“. Премиерът Бойко Борисов разкри, че една такава му снимала спалнята. Столичен фотограф намекна, че в „Да, България“ имало много матахарита, които казвали и „Да, Христо“.

Оказа се, че своя Мата Хари си има и общинският съветник Борис Бонев. Не е ясно дали по чак толкова интимен начин получава информация от работещата в Би Ти Ви Габриела Керемдчийска, но е сигурно, че репортерката доработва и за Спасителя… на София.

Ако не ви говори нищо името й, а най-вероятно не ви говори, можете да си направите изводи за нея от следния факт: отиде да прави репортаж за загинало дете на релсите и за малко влак не я отнесе и нея, защото не преценила, че 50 сантиметра не са два метра.

Последната обща акция на Бонев и Керемедчийска бе на басейн „Червено знаме“. Тема, по която нито тя, нито той, имат компетенция. Но видимо имаше мотивация да говорят глупости. Кой и как ги е мотивирал, все някога ще се разбере. Всъщност скоро…

„Намирам се на басейн „Червено знаме“, където заедно с репортери на БТВ правим репортаж във връзка с предложението, което направихме този басейн да бъде прехвърлен на Столична община и да се възстанови и стопанисва“, заяви Борис Бонев в петък в свое живо включване във Фейсбук. Плътно до него е цял екип на БТВ, който отразява поредната спасителна мисия на младия „меринджейн“.

„Стопанин на този обект е Министерството на младежта и спорта. Министерство, което на нашия призив да се сформира работна група, която да обсъди проблемите на този комплекс и да се намери начин той да бъде възстановен, отговори с изключително прост и кратък отговор, че има инвестиционно намерение и няма какво да се направи към момента. Настояще, че и бъдеще на София и на България“, казва с фалцетен тон Бонев.

Видимо е ядосан, че за разлика от самоковската учителка Йорданка Фандъкова, спортният министър Красен Кралев не намира в боневата особа нещо значимо. Още по-малко пък да комуникира с нея. А и няма смисъл. Също и време за други глупаци по темата. Защото да искаш от министър Кралев да ти даде басейн „Червено знаме“, когато само преди години си му върнал друг в София, за да го спасява и сериозен признак на политическа тъпота. Както на Бонев, така и на личната му Мата Хари Керемедчийска.

Защо Мата Хари ли?

Защото в личното си предаване във Фейсбук, Бонев цитира официалния отговор на Министерството на спорта до… Би Ти Ви. Това е кореспонденция между държавна институция и национална телевизия, до която той не би трябвало да има достъп. Още по-малко пък да й дава гласност преди самата телевизия! Защото я поставя в почти толкова тъпа ситуация, колкото своята.

От спортното министерство заявиха пред нас, че не са коментирали темата пред нито една медия и не знаят откъде Борис Бонев разполага с техен отговор.

Остава от Мата Хари – репортерката Габриела Керемедчийска, която го следва неотлъчно.

Интересно какво мисли новото ръководство на bTV относно това, че новини от кухнята им излизат в други медии, при това дни преди те да ги излъчат. И наясно ли са още колко матахарита има на щат при тях?

ОЧАКВАЙТЕ СКОРО: С КАКВО Е ПОДПЛАТЕН НЕЗДРАВИЯ ИНТЕРЕС НА БОРИС БОНЕВ КЪМ БАСЕЙНА „ЧЕРВЕНО ЗНАМЕ“