Тежки милионери излизат на национален протест на 1-и февруари в София

7 Dni Sofia21.01.2021
18

Собствениците на заведения и ресторанти излизат на национален протест. Интересното е, че тези, които бяха на среща с министър Николова и заплашиха със стачката, до един са тежки милионери. Всички бяха с часовници, дрехи и обувки за десетки хиляди левове.

Те настояваха обектите им да отворят врати от 1 февруари. Днес стана ясно, че ситуацията с разпространението на коронавируса ще се наблюдава до 31 януари, а единственият компромис, който държавата ще направи е по отношение на образователната система.

В съобщение до медиите от Българската асоциация на заведенията (БАЗ) и Сдружението на заведенията в България (СЗБ) обявиха, че на 27 януари излизат на „Марш към свободата“ и призовават всички бизнеси, засегнати от заповедите за забрана на работа, да ги подкрепят.

Според СЗБ и БАЗ държавата е отнела отнеха правото на труд и препитание.

Ние оставаме единственият затворен бизнес на фона на тълпите в други сектори от търговията, които не са от първа необходимост, посочват от бранша. И допълват: „ Ние наблюдаваме, че затварянето не е временно, а се превърна в постоянно. Цената на затварянето доведе до спад в производството и потреблението. Последиците от това са: загуба на работни места и фалирали предприемачи.“