В „Да, България“ се хванаха за гушите, заради листите! Всички искат да са водачи в София

7 Dni Sofia19.01.2021
Христо Иванов

Дойде време за избори и по традиция в „Да, България“ се хванаха за гушите, защото им замириса на кокал. А те откога мечтаят да го оглозгат…

7DniBulgaria.bg научи, че лидерът на партията Христо Иванов взел да си измисля задачи извън града, само и само да не е в обкръжението на свои съпартийци. Причината – щом го видели, всеки започвал да иска да е водач на листа. И то не къде и да е, а в София! Затова и се изнесе сега пак към Росенец да коси трева.

Както е известно столицата е разделена на три избирателни района. В един от тях лидерското място в листата ще бъде на коалиционния партньор ДСБ. Остават две. Едното е за Христо Иванов, който си е заплюл 23-и мир. Сега задачата е как Дабълите да прецакат генерал Атанасов да се хвърли на „селските“ райони в 25-ти МИР, където са „Връбница“, „Надежда“, „Илинден“, „Люлин“, Нови искър“ и т.н., където е предимно работническа класа и ДеБъ трудно ще изкласят.

За оставащото едно водаческо място на листа в София пък били категорични, че им се полага екотерористите на Тома Белев, Сандов и Ковачевите. Последните вече заплашиха в социалните мрежи, че ако някой си прави други сметки, ще има големи проблеми.

На лидерско място се надявал и бившият съдия Методи Лалов, който точно заради това изостави Темида и се отдаде на партийна кариера. Той стана общински съветник, но мераците му били за парламента. А и с обещанието да води депутатска листа го склонил на партийна служба Христо Иванов. От няколко седмици Лалов вие като линейка, че е измамен и май дори няма да има за него и втора позиция в листите.

Голям вой има и срещу личната фаворитка на Христо Иванов – Мануела Малеева, която също е гласена за подводач. Тя се прочу с поредица неадекватни включвания от Швейцария и стана за смях дебатирайки по теми, от които нищо не разбира. За такъв е гласен и личният оператор и монтажист на Бойкикиев – Иво Мирчев. Как ще стане обаче това при положение, че Дабълите ще имат само една втора позиция в софийските листи…

Иванов пък имал личен страх, че томабелевците могат да го предадат в парламента. Както е известно при различните кабинети на Бойко Борисов те спечелиха проекти за стотици милиони левове. Иванов смятал, че ако опре работата пак Борисов да прави кабинет, той ще може да ги напазарува.

Интересното е, че никой от лидерите не искал да води листа извън София, Пловдив и Варна, поради което битката за попадане в тези три града ще е зверска. Както е известно от друго място ДеБъ трудно ще съберат сериозни гласове, защото по една или друга причина в повечето региони са сериозно мразени.

Всеки например го било страх да отиде в Благоевград. Както е известно там целият район мрази Тома Белев и зеленикаквите, заради войната им срещу местния бизнес и опитът да унищожат Банско като курорт. Неслучайно на всеки избор там, ДеБъ получава наказателен вот.