Софийският съд запорира 10 милиона на девера на „Мата Хари от спалнята на Бойко“

7 Dni Sofia19.01.2021
атанас бобоков

Софийският районен съд е наложил запор върху част от капитала на четири фирми, в които дял има бизнесменът Атанас Бобоков. Това показва справка на „Сега“ в Търговския регистър. Това се е случило на 21 декември чрез Антикорупционната комисия (КПКОНПИ) по искане на Специализираната прокуратура, която води досъдебното производство за организирана престъпна група за незаконно депониране на отпадъци срещу братя Бобокови.

Изцяло са запорирани дружествата „Монбат Трейд“ ЕООД и „Торлашка среща“ ЕООД. Последното е с капитал 786 420 лв. и предмет на дейност хотелиерство и ресторантьорство. В него са апортирани над 50 дка земя във видинското село Репляна и голяма ловна хижа. Освен това фирмата е регистрина като земеделски производител на фуражи.

Другите два запора са частични и обхващат единствено делът на Атанас Бобоков. От дружеството „Монбат Еко Проджектс“ ООД с капитал 1000 лв. бизнесменът притежава 40%, а останалите са разделени между италианците Паоло Поффери и Гразини Джиовани. Във финансовите отчети на компанията е отбелязано, че активите ѝ през 2018 г. възлизат на 4 801 000 лв. Четвъртата фирма със запор е „Лубрико Трейдинг“ ООД с 5000 лв. капитал, от които Атанас Бобоков притежава 36%, а другата основна част е собственост на неговия брат Пламен. Сумата на активите на дружеството през 2018 г. възлиза на 10 123 000 лв.

Атанас Бобоков е девер на Христина Бобокова, която нашумя като предполагаемата „Мата Хари от спалнята на премиера Борисов“.