Наглец! Вместо да върне откраднатите 60 000 на държавата, Румен Петков дава Борисов на прокурор…

7 Dni Sofia17.01.2021
Румен Радев, Румен Петков

Партия АБВ дава премиера Бойко Борисов на прокуратурата, съобщава БНР. Причината е, че на срещите си с жителите на Дъбница и Хаджидимово премиерът е бил без маска.

АБВ недоволстват и че Софийската градска прокуратура е отказала да предостави постановлението за спиране на проверката по снимките на премиера от резиденция „Бояна“. По закона за достъп до обществена информация „АБВ“ са получили имената на прокурорите, които са спрели проверката.

Любопитно е, че именно изключително активните със сигнали към съдебната система АБВ са партията, най-задлъжняла към държавата. Те имат да връщат 56 700 лева от надвзети субсидии и са сред малкото партии, които не чистят задълженията си – наред с ДСБ, ДБГ и Атака.

АБВ и „Движение 21“ на Татяна Дончева се явиха като коалиция на последните парламентарни избори през 2017 и сумарно събраха 1,59% или 54 хил. гласа. Така и двете партии останаха без партийна субсидия. Поради тази причина финансовото министерство не може автоматично да прибере дължимото, както постъпи с други партии – като например БСП.